Kígyózó sorok – Építési fórum a Pollack Expon

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. február 27.

Nagy volt az érdeklődés a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, a Dél-Dunántúli Építész Kamara, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar közös szervezésű Építési fórumán.

A Pollack Expo adott helyet az idei év első regionális, építésüggyel kapcsolatos rendezvényének, melyen közel 300 fő vett részt. A nagy érdeklődés annak is köszönhető, hogy az idei évtől a műszaki ellenőröknek és a felelős műszaki vezetőknek is akkreditált továbbképzésekkel kell részt venniük ahhoz, hogy tevékenységüket végezhessék.

 

A résztvevők az építésügy több területéről is hallhattak előadásokat. Lukáts István, Baranya Megyei Kormányhivatal állami főépítész és kollégája Székely Balázs az építőipart érintő jogi változásokat ismertették, érintették az egyszerű bejelentés alá eső lakóépületek tervezését, kivitelezését, az építésügyi hatósági eljárásokat, építésfelügyeleti ellenőrzéseket valamint a településképi törvényt is.

Magyar Mária a Belügyminisztérium, Informatikai Helyettes Államtitkársághoz kirendelt NISZ Zrt. szakértő a kivitelezőket, felelős műszaki vezetőket, építési műszaki ellenőröket érintő jogszabályváltozásokról beszélt.

Csermely Gábor TSZSZ vezető-helyettes bemutatta a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működését és az intézménnyel kapcsolatos tapasztalatokat.

Végül Janega Attila vagyonbiztosítási üzletágvezető, UFS Group Pénzügyi Tervező Kft. és Páncél Bence biztosítási tanácsadó tájékoztatták a tervezőket és kivitelezőket az egyszerűsített bejelentésű lakóingatlanok felelősségbiztosítási szabályairól és kötelezettségeikről.

 

Az előadássorozat folytatódik.

A prezentációk hamarosan elérhetőek lesznek a cikk alatt.