Üdvözöljük a

Kiírásra kerültek a vidékfejlesztési pályázatok | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiírásra kerültek a vidékfejlesztési pályázatok

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. május 27.

 

 

 

Megjelent a 35/2013. (V. 22.) VM rendelet: Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások részletes feltételeiről a Magyar Közlöny 2013. évi 79. számában.

 

 

 

A megyében található öt LEADER csoport célja, hogy a térség településeinek önkormányzatai, vállalkozói és civil szervezetei európai színvonalú projekteket valósítsanak meg a vidéki élet fenntartható fejlődéséért. A most megjelent rendelet meghatározza a főbb támogatási prioritásokat, melyekhez kapcsolódóan a LEADER csoportok helyi intézkedési terveket dolgoznak ki, többek között a turizmus és a helyi termékek előállításának és értékesítésének fejlesztése érdekében.

 

Az intézkedési tervekhez kapcsolódó pályázati kiírások hamarosan elérhetőek lesznek a LEADER csoportok weboldalain:

Zengő-Duna Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület http://zengoduna.hu/

Mecsekvidék Egyesület - http://www.mecsekvidek.hu/

Dél - Baranya Határmenti Települések Egyesülete - http://www.dbhte.hu/

Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület - http://www.mvh-hacs.hu/

Szinergia Egyesület  - http://leaderszinergia.hu/

 

A mostani LEADER kör pályázati menetrendje jelentősen eltér az előzőekben megismert pályázati rendtől: a pályázat két körös. Az első körben a pályázóknak a pályázati ötletüket röviden összefoglaló projekt adatlapot kell eljuttatniuk a munkaszervezetekhez. A LEADER HACS tagjai által választott Helyi Bíráló Bizottság a projektötletet a HVS-nek és a LEADER kritériumoknak való megfelelés szempontjából vizsgálja meg és döntést hoz arról, hogy a HVS-hez illeszkedőnek tartja-e a projektötletet, vagy sem. Amennyiben az előzetesen kihirdetett szempontrendszer alapján megállapítja az illeszkedést, úgy támogató nyilatkozatot ad ki, amennyiben nem tartja illeszkedőnek, úgy elutasító nyilatkozatot ad a pályázónak.

Amennyiben a projektötlet támogató nyilatkozatot kap a páylázat benyújtásra kerülhet. A benyújtási időszak június 17-én kezdődik és forráskimerülésig, de legkésőbb augusztus 31-ig lehet majd benyújtani.

A pályázatokkal kapcsolatos kérdésekben a kamara tanácsadással segíti a vállalkozásokat.

Esteleges kérdéseikkel forduljanak Erdős-Pohli Krisztinához (pohli@pbkik.hu).

Csatolt állományok: