Üdvözöljük a

Kiosztották az innovációs díjakat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kiosztották az innovációs díjakat

Szerző: Hamar László | 2014. november 10.

altA díjat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem  és a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség alapította 2013-ban. A pályázat célja, hogy a dél-dunántúli régióban, illetve az alapítók működési területén létrejött szellemi alkotások, ezen alapuló termékek, szolgáltatások elismerésre, illetve további menedzselésre kerüljenek.

A kuratóriumi tagok által delegált szakértőkből álló értékelő bizottság egyhangú javaslatot tett a kitüntetettekre ebben az évben. Az alapítók képviselőiből álló kuratórium jóváhagyta az értékelő bizottság javaslatát. Természetes személy és nonprofit szervezet kategóriában 2 díjról és 2 pályázat további támogatásáról született döntés.

 

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében megtartott díjátadó ünnepségre az MTA Pécsi Akadémia Bizottsága székházában került sor, ahol a tudományos élet legjobbjainak kitüntetéseit követően adták át a pécsi és somogyi iparkamara által felajánlott innovációs díjakat és különdíjakat.

 

A Kuratórium Elismerő oklevélben részesítette az alábbi pályázókat:

-           Molvay Péter "Defektmentes gumiabroncs" és "Magyar crowdfunding közösség",

-           Gyenis Gergely "Vizierőmű zárt rendszerben" c. pályázatát.

 

Innovációs Díj kategóriában második díjat nyert Vajda Róbert ’Gázüzemű konvektorok szabályozása lakásokban és lakóingatlanokban, az intelligens otthon rendszerrel kompatibilis KonvekPRO konvektor szabályozóval’ című pályaműve. Vajda Róbert vállalkozása önkéntes kamarai tagunk, így számos szolgáltatást tudott már eddig is igénybe venni a termék továbbfejlesztése és kereskedelmi lehetőségeinek bővítése érdekében

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított díj egy értékes Zsolnay szobor, továbbá egy különdíj formatervezési szolgáltatás igénybevételére.

 

Első Díjat nyert a ’szénszál erősítésű műanyag tipli, hőszigetelő lemezek felfogatásához’ elnevezésű pályamű. A magas épületeknél a lemezek teljesen biztonságos felfogatása különösen fontos, hiszen szélvihar esetén a falról leszakadó hőszigetelő lemezek súlyos, baleseteket is okozhatnak. A lemezek rögzítése jelenleg „közönséges” polietilén tiplivel történik – ennek kiküszöbölését oldotta meg Dr. Falussy Lajos.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított díj egy üvegfestmény kép.

 

Pályázat kategóriában második helyezést nyert Dr. Falussy Lajos egy másik pályaműve: ’Egy darabból fröccsöntött kerékpárváz szénszálas műanyagból’ címmel. Ennek a váznak kisebb a súlya és simább a felülete a hagyományos anyagokhoz viszonyítva.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított díj egy utalvány, mely médiában történő megjelenésre vagy szakmai képzésre fordítható. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara összevont különdíja a díj és pályázat kategóriában is induló dr. Falussy Lajos részére egy nagyobb értékű formatervezési szolgáltatás igénybevétele. 

 

Első helyezést nyert a ’LEDOLA lámpacsalád’, mely 3D nyomtatással készül, korszerű és energiatakarékos LED lámpatestek alkalmazásával, a megrendelő igényeihez illeszkedő stílusban és kivitelben. A termék alkotója és megálmodója a Balaton-Park 2000 Non-profit Kft.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által biztosított díj egy utalvány, mely médiában történő megjelenésre vagy szakmai képzésre fordítható.  A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara különdíja Enterprise Europe Network üzleti, technológiai vagy K+F pályázati együttműködési profil, illetve InnoPortfólió innovációs együttműködési profil elkészítésére használható fel.

 

Gratulálunk a nyerteseknek, köszönjük a pályázaton való részvételt az oklevélben részesülteknek, reméljük, hogy a jövő évi pályázati díjkiosztón ismét találkozhatunk!

 

 Az első díj oklevele                                                                               Az első helyezés oklevele

alt                                alt