Üdvözöljük a

KKV-k - mindig készen kell lenni a gyors irányváltásokra - FELICITY Kft. | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

KKV-k - mindig készen kell lenni a gyors irányváltásokra - FELICITY Kft.

Szerző: Császár Gergely | 2014. október 7.

"Víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés; vasáru-, festék-, üveg-kiskereskedelem és fémmegmunkálás." Ha valaki rákeresett a FELICITY Kft. adataira, ezeket a tevékenységeket találta. A mindig nyugodt Varga Mónika ügyvezető most merőben más irányba váltott.

- A kisvállalkozói lét nem egyszerű, főleg a mai világban nem az. Mindig jöhet valami, ami romba dönti az addig felépített dolgokat. Sokszor szembesültem azzal, hogy a rengeteg robotolás után nem a jól végzett munka örömét élveztem, csak a fáradtságot, nyűglődést. Női főnöknek lenni építőipari jellegű területen sosem tartozott a legegyszerűbb dolgok közé...

Az évek óta tartó válság és a kiélezett versenyhelyzet miatt az én cégem is a csőd szélére került. Az üzleti sikertelenség, folytatódott a magánéletemben is. Kerestem a megoldásokat a problémáimra. A fejlődés kulcsa a kellő önismeret, a legjobb befektetés az önbefektetés. Így tréner, életviteli speciális tanácsadó lettem. Ahogyan én változtam belülről, úgy kezdett el átalakulni a külső világom is.

 

Kérdések formájában megfogalmaztam néhány stresszel kapcsolatos problémát, melyek így hangzanak:

Volt már Ön úgy, hogy azért bukott el egy üzletet, mert nem tudott higgadt maradni?
Megesik Önnel gyakran, hogy az alkalmazottain tölti ki a mérgét?
Van, hogy annyira nyomasztják gondjai, hogy hazaérvre nem tud szeretteire kellőképpen odafigyelni?
Már nem érdekli semmi, mert maga alá temetik a kudarcai?

 

- Nyilván sok "Igen!" választ hall ezekre a kérdéseire...
- Így van, sok vállalkozótársam van így!


- Van megoldás is?
- Igen, olyan ami nem csak nálam működik. Speciális lazító technikákat oktatok, de a folyamat a problémák feltárásával, megoldások keresésével kezdődik, pontosabban a problémákkal való megbirkózás képességét segítek kialakítani. A mi társadalmunk nagy része nincs tisztában még a meditáció fogalmával sem - ezért inkább csak azt mondom, hogy aki egy kis nyugalomra, békére vágyik, megtanítom, hogyan találja meg.


- és mindez azért üzlet is?
- Természetesen - hiszen aki egyszer vállalkozó volt, az is marad. Én hiszek az üzleti közösségben is, abban, hogy lehet úgy is dolgozni, hogy közben kölcsönös előnyöket érjen el mindkét fél.


- Konkrétan?
- A kereskedelmi és iparkamarai tagok jelentős kedvezménnyel vehetnek részt az óráimon, tréningjeimen! Az ehhez kapcsolódó weboldal a www.megdicserlek.hu lesz, ami hamarosan elkészül. A régi dolgokat sem dobtam el teljesen, csak ameddig nincs rá különösebb kereslet pihentetem kicsit. Könnyű megjegyezni - az alapfilozófiám lett a honlapcímem: www.mosolygootthon.hu.


- Köszönöm a beszélgetést!