Üdvözöljük a

Koreai-Magyar Technológiai Nap Budapesten | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Koreai-Magyar Technológiai Nap Budapesten

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. augusztus 9.

Második alkalommal rendezik meg a találkozót szeptember 12-én az MTA TTK MFA Tanácstermében.

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete és a Korea Trade-Investment Promotion Agency közös rendezvényének célja a hazai K+F+I eredmények koreai üzleti hasznosítási lehetőségeinek feltárása, egyebek között gyógyszerkutatási, vegyipari, anyagtudományi, nukleáris, autóipari és elektronikai területeken.

Dél-Korea gazdaságának növekedése az idei első negyedben kétéves csúcsot állított fel, amit az építőipar, a befektetések és az export újbóli élénkülése táplált. A központi bank becslése szerint a dél-koreai gazdaság az év első három hónapjában 0,9 százalékkal növekedett az előző három hónaphoz viszonyítva. Az adat vélhetőleg segít eloszlatni a dél-koreai gazdaság állapotával kapcsolatban táplált félelmeket. Az idei első negyedévben az export 3,2 százalékkal bővült negyedéves rátán, míg az előző negyedévben 1,2 százalékkal csökkent. Dél-Korea exportjára, ami teljes termelésének közel a felét adja, kihatott a kereslet lassulása olyan kulcsfontosságú piacokon, mint az Egyesült Államok és az euróövezet. (Forrás: Világgazdaság Online )

A Technológiai Napra kutatóhelyeket és vállalatokat várnak, akikre számítanak a találkozó tematikájának összeállításában is: a szervezők angol nyelvű bemutatkozó anyagokat várnak a résztvevőktől, mely címszavakban kiterjed az üzletileg hasznosítható K+F eredmény, ipari termék leírására, kereskedelmi ajánlatra, egyéb - együttműködésben megvalósítani kívánt – projektjavaslatokra (maximum 1 oldal terjedelemben).

További információ: MISZ