Üdvözöljük a

Kortárs design Magyarországon | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Kortárs design Magyarországon

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. június 5.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Osztálya szem előtt tartja a hazai design események fontosságát és az ezekről való tudósítás szükségességét. A kamara felhívja a figyelmet szakmai partnere, - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - által védnökölt és szponzorált a tíz éves jubileumát ünneplő Design Hét Budapest fesztiválra.

2013-ban a fesztivál a kortárs design határátlépéseivel foglalkozik, vagyis azokkal a közös halmazokkal, melyeket a design alkot az építészettel, képzőművészettel, kézművességgel vagy éppen a digitális technológiákkal.

A kortárs designt egyszerre jellemzi a high tech és a low tech, az egyedi és a demokratikus jelleg, a magas műszaki tartalom és az esetlegesség, melyről pillanatkép nyújt a Design Hét Budapest 2013 jubileumi programsorozat 2013. szeptember 27. és október 6. között.

Idén Olaszország a Design Hét Budapest díszvendége.

A fesztivál tizedik évfordulójának megünneplése jegyében, a Design Hét Budapest elkészítette a hazánkban első alkalommal megjelenő Budapest Design Mapet. A nyár elején megjelenő angol nyelvű térkép a főváros design értékeire irányítja a turisták figyelmét, több mint 130, tematikus csoportokba rendezett budapesti designvállalkozásról és szervezetről nyújt alapinformációkat hagyományos nyomtatott térkép, illetve sokoldalú mobil alkalmazás formájában.