Üdvözöljük a

Közbeszerzési referens OKJ képzés ősztől? Már csak a pont hiányzik… | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közbeszerzési referens OKJ képzés ősztől? Már csak a pont hiányzik…

Szerző: Császár Gergely | 2014. július 23.

A Pécsi Tudományegyetem jól felkészült munkatársainak köszönhetően a mai sikeres helyszíni ellenőrzéssel újabb akadály gördült el az őszre tervezett Közbeszerzési referens (OKJ 52 343 01) képzés elindítása elől!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, illetve kamarai tulajdonú cégei 2006. óta szervezték a Közbeszerzési referens képzést, több száz hallgató megelégedésére.

 

A Felnőttképzési törvény 2013-as változásának következtében a kamara nem folytathatja a képzés szervezését. A meglévő specifikus tudás, a goodwill és a szakmai kapcsolatrendszer átadása érdekében 2014. januárjában egyeztetést kezdeményezett a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával.

 

Az egyeztetés eredményeképpen elindult az az engedélyezési eljárás, melynek a végére a helyszíni szemle lefolytatásával már csaknem pont került. A szakértői vélemény alapján a Nemzeti Munkaügyi Hivatal jogosult a végleges engedély kiadására, mely után - várhatóan 2014. őszén, immáron a PTE KTK szervezésében - elindul a Közbeszerzési referens képzés.

 

A pontos kezdési dátumról értesíteni fogjuk a tisztelt érdeklődőket!