Üdvözöljük a

Közszolgáltatók a megye gazdaságáért | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Közszolgáltatók a megye gazdaságáért

Szerző: Hamar László | 2014. február 6.

altEgyüttműködés a közszolgáltató vállalatok között, megyei közszolgáltatói kapacitás adatbázis elkészítése, Horizont 2020 pályázati lehetőségek – címszavak a Közszolgáltató tagozat ülésen elhangzott fontosabb témákról.

Az elmúlt évben megkezdett kapacitás felmérést (elvek, adattípusok meghatározása) folytatni kívánják az év során – számos beruházás esetében szükség lehet a nagyobb településeken ezekre az átfogó adatokra, ebben segíthet a kamarai felmérés.  Az elnökség tájékozódni kíván a közszolgáltató vállalatok számára elérhető pályázati lehetőségekről, a Horizont 2020 és a hazai pályázati forrásokat illetően. Az eddigi eseti együttműködések után látnak lehetőséget közös fejlesztési projektek indítására is.

A tagozat elnöksége továbbra sem lát lehetőséget a Smart City program felkarolására, mivel a napi szinten jelentkező működési és szolgáltatási nehézségek elvonják a forrásokat és fejlesztési lehetőségeket az ilyen léptékű projektek előkészítésétől.

Az éves munkaterv során külön figyelmet fordítanak a helyi klaszterekre: szeretnék feltárni a bányászati klaszterrel történő együttműködési, illetve a környezettechnológiai gyártó és fejlesztő klaszterben rejlő lehetőségeket – a tervek szerint a Pécs Expo alatt környezettechnológiai kiállításra is sor kerülhet.

A tagozat munkatervébe került a Pannon-Hő Kft. üzemének meglátogatása, melyet a kamara többi tagozatával és bizottságával együtt tekintenek meg az év második felében.