Üdvözöljük a

Lehetőség start-upok fejlesztésére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lehetőség start-upok fejlesztésére

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. július 31.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatot írt ki "Technológiai start-up ökoszisztéma építés" (Start-up_13) címmel. Az NFÜ 2013-ban 2,1 milliárd forint keretösszeget biztosít a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére a pályázat finanszírozására.

A BIB akkreditált Innovációs Klaszter, a DDRF Zrt. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a PEIK Zrt-vel közösen pályázatot kíván benyújtani a helyi start-up vállalkozások fejlesztése és segítése céljából.

A kiírt program célja a nemzetközi piacokon versenyképes, magyar, vagy akár a környező országokban elért K+F eredményekre alapuló vállalkozások felépítése és működésének beindítása, ezzel hozzájárulva a gazdaság hosszabb távú növekedéséhez.

A pályázati kiírásra Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság, vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaság fióktelepe pályázhat. A jelen pályázati kiírásra pályázhatnak jogi személyiségű társaságok és természete személyek is (ők kizárólag a II. alprogram esetén).

A program a következő alprogramokból áll:

I. alprogram: A technológiai inkubátorok felállítása, elindulásuk támogatása: maximum 60 millió Ft, a mindenkori euró árfolyamnak megfelelően, de 3 év vonatkozásában a 200 000 eurót nem meghaladó összeg.

II. alprogram: Technológiai ötletek műszaki/gazdasági megvalósíthatósági vizsgálata, IP levédetése: maximum 1,5 millió Ft, amennyiben a projektjavaslatban szereplő ötlet szellemitulajdon-védelme is része a pályázatnak, további 1,5 millió Ft.

III. alprogram: Az inkubáció folyamata, az inkubáltak támogatása: maximum 80 millió Ft.

IV. alprogram: A piacra lépés támogatása és a tőkebevonás elősegítése: maximum 40 millió Ft.

A pályázatok benyújtása az I. alprogramra 2013. július 1. napjától legkésőbb 2013. október 31. napjáig lehetséges, míg a további alprogramokra 2013. december 2. napjától a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2014. december 31. napjáig lehet.

 

További információ és részletes pályázati felhívás: NFÜ