Üdvözöljük a

Lezárult az S3 tervezési dokumentum vitája Baranyában | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Lezárult az S3 tervezési dokumentum vitája Baranyában

Szerző: Hamar László | 2014. október 20.

altKözel negyvenen vettek részt a Baranya Megyei Kormányhivatal felkérésére a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezetének második körös véleményezésében, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A kutatási infrastruktúra jelenlegi helyzetének bemutatása és az S3 tervezet elkészítési módszertanának ismertetésében kiemelték, hogy a Baranya megyei rendezvény szakmailag az egyik legjobban sikerült esemény volt, a megyei prioritások szinte teljes mértékben egyeztek az országos prioritásokkal, ezért nem szerepel a megye neve egyes további iparágak vagy részprioritások mellett.


A megjelent baranyai innovációs és tervezési szakemberek (tizenhét hozzászólás hangzott el) mindezek ellenére kifogásolták az uniós módszertan hiányosságait, melynek következtében Baranya a tényleges helyzettől jelentősen eltérő "skatulyába" került. A képviselt üzleti, akadémiai, közigazgatási és felhasználói szférától függetlenül egységes megyei állásponttal kapcsolatos felvetésekre nem közvetlen válasz érkezett, de elhangzott, hogy minden jelzést továbbítanak a Nemzeti Innovációs Hivatalhoz.


Horváth Zoltán kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy várakozásának megfelelően érdemi hozzászólások hangzottak el a résztvevőktől. Arra a megismételt kérdésre, hogy milyen módon kerülnek bele az itt elhangzott felvetések a végleges anyagba, azt a választ kapta, hogy meg fogják küldeni számára a módosított anyagot.

Az első egyeztetésről szóló cikk itt található.

A tervezési dokumentum aktuális állapota ezen a honlapon ellenőrizhető.