Üdvözöljük a

Magyarország innovációs teljesítménye - Innovation Union Scoreboard | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Magyarország innovációs teljesítménye - Innovation Union Scoreboard

Szerző: Rabb Szabolcs | 2014. március 19.

Az éves rendszerességgel összeállított kutatási és innovációs eredménytábla az EU-tagállamok innovációs teljesítményének fejlődését méri 25 kritérium alapján.
Az idei jelentés megállapítja, hogy Európa csökkentette lemaradását az Egyesült Államokhoz és Japánhoz képest, és továbbra is megelőzi Ausztráliát, Kanadát és a legfontosabb feltörekvő gazdaságokat.
Mi a helyzet Magyarországon?
Magyarország továbbra is ún. Moderate innovátor, az EU tagországok utolsó harmadában foglalunk helyet a részletes elemezés szerint. 2006-2013 között a teljesítmény alapján eredményeink az EU átlaghoz képest 60%-ról 63%-ra emelkedtek, ami egy igen lassú, de mégiscsak fejlődést mutat.

/Forrás: Innovation Union Scoreboard/

Az alábbi ábra mutatja teljesítményünket az EU átlaghoz mérve:

 

Ami biztató, az a néhány EU-átlag feletti teljesítésünk, amely a gazdasághoz kötődik. Így a gyorsan növekvő innovatív vállalkozások száma és az export teljesítmény. Mindenképpen előrelépés szükséges a műszaki felsőoktatás, kockázati tőke, állami és gazdasági hozzájárulás a KFI beruházásokhoz és kutatás-fejlesztésre fordított jövedelmek tekintetében.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a KKV-k innovációs tevékenységét hivatott fejleszteni: minden projektünkkel, megszerzett innovációt szolgáló támogatásunkkal a KKV-k helyzetét segítjük.
www.innoportfolio.hu
www.klaszterportfolio.hu
www.nyitottlabor.hu
www.enterpriseeurope.hu

Kapcsolódó anyagok:
  • A cikk forrása - Innovation Union Scoreboard (a megtekintéshez bejelentkezés szükséges)