Üdvözöljük a

Még lehet jelentkezni a RÁBA és a Volvo beszállítói programjába | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Még lehet jelentkezni a RÁBA és a Volvo beszállítói programjába

Szerző: Hamar László | 2013. június 18.

RÁBA HoldingA RÁBA Holding és a Volvo csoport februárban kötött megállapodása alapján eddig 250 cég jelentkezett a beszállító programban való részvételre. A hoilding honlapján június 30-ig jelentkezhetnek még azok, akiket érdekel a magyar és külföldi beszállítói lehetőség.

A megállapodás csomagon belül külön kidolgozott és aláírt „gyártási együttműködési szerződés” biztosítja, hogy a „lokalizáció” keretében a járművek magyarországi gyártása kiforrott termék- és technológiai bázison, ugyanakkor a Rába főegységei és a magyar beszállítói részegységek, alkatrészek széleskörű alkalmazása mellett valósuljon meg.

 

A megállapodás csomag az „ellentételezési szerződés” keretében kiemelten rendelkezik arról, hogy a Volvo az importbeszerzések értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja. A műszaki, technológiai és a gazdasági szempontok messzemenő figyelembe vétele mellett kerül sor a lokalizációs és az ellentételezési program végleges kidolgozására.

 

A Rába – Volvo megállapodás gazdasági lehetőségeinek maximális kihasználása érdekében a Rába egy beszállítói kör kiépítését indítja el mind a lokalizáció, mind az ellentételezés tekintetében. A beszállítói kör koordinálását és képviseletét a Volvo felé a Rába látja el.

 

Ennek első lépéseként a RÁBA felhívást hirdet meg: várja mindazon magyarországi vállalkozások jelentkezését, amelyeknek termékei potenciálisan beépülhetnek a Rába által kibocsátott járművekbe és/vagy a Volvo csoport más vállalatainak termékeibe.

 

Jelentkezni az alábbi kérdőív kitöltésével és a vállalkozás, a termékek részletes ismertetésének megküldésével lehet.
Beszállítói adatlap

A jelentkezéseket postai úton a „Rába Jármű Kft. Beszállítói Program, 9027 Győr, Martin út 1.” címre, vagy elektronikusan a buszprogram@raba.hu e-mail címre várják 2013. június 30-ig.

A beérkezett dokumentációkat a Volvo és a Rába együtt dolgozza fel és határozza meg a potenciális termékek körét, amelyek műszaki, minőségi és gazdaságossági szempontok figyelembevételével – várhatóan már 2014 folyamán - beilleszthetők lehetnek a lokalizációs és az ellentételezési programba - olvashatjuk a RÁBA Holding honlapján.