Üdvözöljük a

Megjelentek az első pályázati kiírások a Széchenyi 2020 program keretében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megjelentek az első pályázati kiírások a Széchenyi 2020 program keretében

Szerző: Hamar László | 2015. február 16.

altA kormány pályázati honlapján megjelentek az első felhívások, melyek az EU Horizon 2020 megismerését, a nemzetközi piaci bővülést, marketing tevékenység támogatását jelentheti a kkv-k és a hálózatosodást segítő szervezetek számára

1. A versenyképes IKT szektor fejlesztése

A kiírás célja, hogy az IKT, vagy informatikai témájú K+F+I projekteket fejlesztő vállalkozások - elsősorban KKV-k - nemzetközi piaci lehetőségei bővüljenek, és az Európai Unió Horizon 2020 programjában való aktív részvételük növekedjen. A pályázat keretében vállalkozások számára a Horizon 2020 program megismerésére, innovációs tanácsadás igénybevételére és marketing tevékenység támogatására nyílik lehetőség.
A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint.
A pályázatok benyújtása 2015. március 2. - 2015. március 12-ig lehetséges.

Kapcsolódó dokumentumtárak

2. Az egészségtudományi, egészségipari innovációs környezet fejlesztése, szakmai hálózatosodás elősegítése

A pályázat célja az egészségügyi, illetve egészségiparhoz kötődő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységeinek erősítése, a szakmai hálózatosodás, valamint tudásmenedzsment és tudástranszfer tevékenységek elősegítése az egészségügyi, felsőoktatási, akadémiai, non-profit gazdasági és civil szervezetek együttműködésében.
A rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint a konvergencia régiókban.
A pályázatok benyújtása 2015. február 16-tól 2015. március 16-ig lehetséges.

Kapcsolódó dokumentumtárak

3. A felsőfokú szakirányú és ágazati továbbképzés fejlesztése az informatika területén
600 millió forint keretösszegű kiírás célja, hogy a felsőoktatási képzések és azokban használható tartalmak spektrumának bővítésével és módszertani fejlesztésével hozzájáruljon az informatikai területeken tanulók és végzettek számarányának növeléséhez.
A konstrukció angol és magyar nyelvű on-line képzési központ kialakítását és fejlesztését támogatja; alapképzések szakirányaihoz, kiegészítő moduljaihoz, felsőoktatási szakirányú képzésekhez, valamint ágazati képzésekhez igazodó informatika tárgyú továbbképzésekben egyaránt használható tartalmi modulok és digitális taneszközök kidolgozására, átdolgozására és adaptálására nyílik lehetőség.
A projektjavaslat benyújtása a felhívás megjelenését követő 30 napon belül lehetséges.
Kapcsolódó dokumentumtárak

Kérjük, hogy a pályázatok részleteiről minden esetben a kiíró hivatalos honlapjáról tájékozódjanak.

Kamaránk az önkéntes kamarai tagok közül több vállalkozást is ajánl azoknak, akik nem járatosak a pályázatírásban, az ajánlott tanácsadó cégek listája megtalálható honlapunkon itt.