Üdvözöljük a

Megkezdődött a CMC projekt záróéve | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megkezdődött a CMC projekt záróéve

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. január 19.

A CMC projekt növelni kívánja a projektben résztvevő országok turisztikai helyszíneinek vonzerejét azáltal, hogy fejleszti a kapcsolódó klaszterek szolgáltatását és kapacitását, olyan specifikus tevékenységeken keresztül, amelyek a turizmus, a termelés és a kultúra összekötésére hívják fel a figyelmet és ehhez fejlesztik az erőforrásokat. 

Egy ilyen specifikus tevékenység az ún. „shopping trénerek” képzése.

Az elmúlt év novemberében hazai oldalról kiképzésre került négy szakember, akik egy, több ország együttműködésében létrehozott módszertan szerint összeállított tananyagot hoztak magukkal a képzésről, hogy Magyarországon újabb trénereket képezzenek.

A trénerek feladata tulajdonképpen a menedzseri és marketinges feladatok kombinált ellátása úgy, hogy a leghatékonyabb kreatív ipari termékmenedzsment jöjjön létre, amely egyszerre segíti a gazdaságot és vonzza be a turistákat a régióba.

Öt ország – Szlovénia, Szlovákia, Románia, Olaszország és Magyarország – együttműködésében megrendezésre került novemberi képzés tapasztalatait hazai gyakorlatba átültetve, február végéig kell megvalósítani a következő tréninget, immár pécsi vonatkozásban. További tréningek Riminiben, Mariborban, Pozsonyban és Nagyszebenben várhatók. Időben legközelebb május környékén Nagyszebenben.

A fenti, WP5-ös munkacsomag egy akkreditálható tananyagot állít elő, mely magyar fordításban kerül oktatásra hazánkban, akár egyetemi szinten is.

A már régebben említett WP4-es munkacsomag legfontosabb eredménye, a már lezárult kamarai munkacsomagot összefoglaló kézikönyvhöz hasonlatos. Ez a várhatóan magyarul (és nyomtatásban is) megjelenő kézikönyv a köz és magánszféra együttműködését elemzi a partnerországok által benyújtott nemzetközi legjobb gyakorlatok és analízisek által.

A WP6-os munkacsomag pedig amellett, hogy különböző pilot projekteket támogat, több szakmai találkozóval, tréninggel és workshoppal színesíti a CMC projekt, amúgy is kecsegtető összképét. Ennek keretében a fenntarthatóságtól a társadalmi felelősségvállaláson túl a helyi termékmenedzserek képzéséig, színes és felettébb hasznos szakmai tartalom és szakanyagok létrejötte várható.

A már említett WP3-as kamarai munkacsomag ugyan lezárult, de kamaránk a projekt fenntarthatóságának elősegítésére a munkacsomag cél termékét, - a jelenleg még csak angol címmel rendelkező, Investigation about virtuous combinations between Culture and Production ( ~ A legjobb kapcsolatok/gyakorlatok vizsgálata a kultúra és az ipar tükrében) kézikönyvet magyarul is elérhetővé teszi és megosztja partnereivel, 2014 első negyedévében.