Üdvözöljük a

Michele De Lucchi a Design Héten | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Michele De Lucchi a Design Héten

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. szeptember 9.

Mivel a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Osztálya fontosnak tartja a hazai design események jelentőségét és az ezekről való tudósítást, korábban már többször felhívta a figyelmet szakmai partnere, - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - által védnökölt és szponzorált, tíz éves jubileumát ünneplő, - 2013. szeptember 27. és október 6. között - a HIPAvilon Nonprofit Kft. szervezésében megrendezésre kerülő Design Hét Budapest fesztiválra.

tolomeo lámpa

A 2013-as Design Hét Budapest a kortárs olasz design egyik kardinális alakját, Michele De Lucchi sztárdesignert látja vendégül, aki az idei olasz díszvendégséghez kapcsolódva látogat el hn, Giancarlo Fassinával közösen tervezett Tolomeo lámpa, amely napjainkban az egyik legnagyobb darabszámban eladott használati tárgy a világon.

A tervező az elmúlt három évtizedben voltaképpen az összes prominens designbútor-gyártóval együtt dolgozott, építészként pedig múzeumépületek sora fűződik a nevéhez: mint például a Triennale di Milano felújítása, melynek terjedelmes designbútor-gyűjteménye tőle is őriz néhány darabot.

De Lucchi székAz Iparművészeti Múzeumban megtekinthető a Triennale di Milano Maestri című tárlata, mely huszonegy legendás olasz tervezőművész tevékenységét mutatja be, illetve a Rio Lámpastúdió a Tolomeo lámpa klasszikusának dedikált kiállításán, valamint a Design Hét Budapest saját szervezésében megvalósuló Chiaro Scuro tárlaton is találkozhatunk designer munkáival.

Michele De Lucchi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában, október 4-én, 11:30 órai kezdettel tart angol nyelvű előadást, melynek megtekintése ingyenes.

Ahogy a Design Hét Budapest sajtóközleményében is olvashatjuk: a rendezvény az Olasz-Magyar Kulturális Évad részeként, az Olasz Nagykövetséggel és az ICE – Olasz Külkereskedelmi Intézettel való együttműködés eredményeként köszöntheti idén a fesztivál díszvendégeként a világ egyik design nagyhatalmát, Olaszországot.