Üdvözöljük a

Minősítették a Crosssec integrált irányítási rendszerét | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Minősítették a Crosssec integrált irányítási rendszerét

Szerző: Hamar László | 2016. június 16.

altSikeresen lezajlott önkéntes kamarai tagunk, a Crosssec Solutions Kft. információbiztonsági irányítási rendszerének és minőségirányítási rendszerének tanúsítási eljárása.

 

 

 

A Crosssec alapötlete a piacon jelenleg elérhető biztonságos felhőalapú rendszerek hiányából indult ki. Felhasználóik bonyolult szoftverekés eljárások nélkül tudják adataikat biztonságosan tárolni úgy, hogy kizárólag ők dönthessenek arról, hogy az információt kivel és mikor osztják meg.

 

Egy információvédelemmel foglalkozó vállalkozással szemben különösen jogos az elvárás, hogy ügyfeleinek bizalmas információi és adatai maximális védelemben részesüljenek.

 

A tanúsításra egyrészt a belső igény miatt, másrészt az ügyfelek részéről egyre nagyobb mértékben megjelenő elvárás miatt is szükség volt. A Crosssec Solutions prioritásként kezeli az információbiztonságot, valamint a munkatársak információbiztonsági tudatosságának növelését.

 

A Társaság integrált irányítási rendszere magában foglalja az MSZ ISO/IEC 27001:2014 és az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványokban rögzített követelményeket.

 

A Magyar Szabványügyi Testület 2016 áprilisában végezte el az integrált irányítási rendszer tanúsítási auditját. Az auditcsoport munkáját, észrevételeit a szervezet hasznosnak ítélte és elfogadta. Az auditorok javaslata alapján az MSZT pozitív döntést hozott a nemzeti MSZT- és a nemzetközi IQNet-tanúsítványok kiadására vonatkozólag.

 

További fontos szempont, hogy a tanúsítványok új üzleti lehetőségeket is hozhatnak a Crosssec  számára a biztonságra figyelő vevők vagy ügyfelek megnyerésével.