Üdvözöljük a

Mire jó a formatervezési tanácsadás? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mire jó a formatervezési tanácsadás?

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. május 21.

Miért van szükség design alkalmazására?
Minden emberre igaz, hogy szívesen veszi körbe magát szép tárgyakkal. Amikor vásárolunk, mindig egy szép, esztétikus megjelenésű terméket választunk, akkor is, ha esetleg nem annyira jól működő, mint kevésbé megformázott, megdizájnolt társai.
Ez egy tény. Fontos azonban, hogy az esztétikai megjelenés mellett a mechanikai kialakítás is megfelelő szintű legyen, azaz az esztétikai funkción túl, a termék töltsön be valami fontosabb funkciót is, azaz működjön jól!

Nem csak egy kerékpár, tűzőgép, összecsukható szék esetén fontos, hogy működjön a termék, hanem fontos, ha egy csésze vagy egy zenelejátszó csomagolását is jól tervezzük meg. Nem csak az a lényeg, hogy jól nézzen ki rajta a felirat, hanem az, hogy a termék szellemisége érezhető legyen a teljes csomagoláson, védje a terméket a sérülésektől, ne nyomja el a termék dizájnját, stb.
Összetett feladatról van szó.
A kamara célja, hogy segítse megtalálni azt a megoldást, amely támogatja partner vállalkozásait, valamint, hogy elősegítse megtalálni azokat a partnereket, amelyek hozzá tudnak járulni a tökéletes design kialakításához.
A kamara elősegítí azt, hogy kitalálja a működési elveket és segít eljutni azokhoz a partnerekhez, akik bemutatják, hogyan működjön a gyakorlatban a termék. A cél az, hogy az első lépéstől a tervezés utolsó fázisáig támogatva a vállalkozókat, bemutatásra kerüljenek a szükséges lépések és bemutatásra kerüljön, hogy kik azok a megbízható partnerek, akik ebben segíteni tudnak.
Mi a célunk?
A cél, hogy felhívjuk a figyelmet a szolgáltatás szükségességére és bemutassuk ennek egyedülálló voltát.
Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy nem egy divat hullámról van szó, hanem arról, hogy a formatervezés eladhatóbbá teszi a termékeket és szolgáltatásokat, főleg mivel bizonyítható, hogy a legtöbb ember impulzusvásárló.
Mit akarunk közvetíteni?
Ingyenes szolgáltatás a hatékonyabb gazdasági megjelenésért? A jó formaterv érték növelő tényező, erre fel kell hívni a figyelmet, de reklámozni nem kell, hiszen ezt minden jó gazdasági érzékkel rendelkező vállalkozó belátja.
Ki a célcsoportja a szolgáltatásnak?
Bárki, aki belátja, hogy a friss design és jó megjelenés fontos a terméke, szolgáltatása jobb reklámozása és könnyebb eladása szempontjából.
Mivel a design széleskörű terület, nagyon fontos, hogy nem elegendő egy szép formaterv, ha komolytalan csomagolásban akarjuk értékesíteni.
Az ingyenes tanácsadáson a kamara által alkalmazott formatervezővel lehet konzultálni az ötletek megvalósításáról, illetve lehetőség van a szóban megfogalmazott ötleteket kidolgoztatására is. Az utóbbi szolgáltatás a megrendelés mértékétől függően térítéses szolgáltatás.
Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a jó designt védeni kell!
A kamara négy iparjogvédelmi szakértővel várja ügyfeleit és nyújt ingyenes tanácsadást a szellemi tulajdon védelmének kapcsán. A formatervezési tanácsadó ilyen esetekben az iparjogvédelmi eljárásokhoz szükséges műszaki rajzok elkészítésében is segítséget tud nyújtani.
A designt szervesen működésükbe integráló vállalkozások kimagaslóbb a profit termeléssel rendelkeznek. A kamara lehetőséget nyújt, hogy a piacon ne csak jelen legyen, de megjelenhessen!
A tanácsadás térítésmentes, a tervezési munkák kedvezményesek, jelentkezés kamarai regisztrációhoz kötött.

 

Tanácsadási időpont

Szerda: 8.00-12.00

Előzetes bejelentkezés szükséges.

További információ, jelentkezés
Rozs Eszter, projekt menedzser
72/507-140, E-mail: rozs@pbkik.hu