Üdvözöljük a

Mire jó a mobilbarát honlap? | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Mire jó a mobilbarát honlap?

Szerző: Hamar László | 2015. május 19.

alt

A Google adatai szerint a keresések nagyobb részét már mobil eszközről (telefon, tablet) indítják, így nem mindegy, hogyan jelenik meg egy vállalkozás honlapja a kisebb méretű kijelzőkön.

A keresések optimalizálásának ösztönzését sem a véletlenre bízta a keresőóriás: néhány hete vezette be az új találati algoritmust, melynek segítségével a mobilbarát honlapok jobb helyezést érhetnek el a keresési listán.

Sarkítva úgy is fogalmazhatunk, hogy ha nem egy cég nevére, brand termékre keresnek az interneten, büntetést kaphatunk a lejjebb sorolással abban az esetben, ha nem mobilbarát a honlapunk. Saját honlapját néhány kattintással tesztelheti itt.

 

Jó hír, hogy kamaránk önkéntes tagjai között vannak, akik rendelkeznek mobilbarát honlapkészítési illetve –átalakítási gyakorlattal. A rossz hír, hogy a meglévő honlapokat ritkán lehet idő- és költségtakarékosan átalakítani.

 

Természetesen minden honlap egyedi elbírálás alá esik, érdemes tájékozódni az átalakítás lehetőségéről és várható költségeiről, ha az üzlet jelentékeny része az internet (és a céges honlap) segítségével bonyolódik.

 

Kamaránk az alábbi önkéntes tagvállalkozásokat ajánlja, akik tudnak segíteni egy vállalkozás mobilbarát honlapjának kialakításában. Ha további kérdése van, keresse Hamar László projekt menedzsert. (72/507-187, hamar@pbkik.hu)

 

KETSH Kft.

 1. Telefonszám: +36 30 654 53 04
 2. E-mail: info@ketsh.hu
 3. Weboldal: http://ketsh.hu nincs mobilra optimalizálva (nem reszponzív), de használható mobilról
 4. Referenciák: http://ketsh.hu/munkaink/weboldalak

RUFFTECH Kft.

 1. Telefonszám: +36 1 321 7361
 2. E-mail: info@rufftech.hu
 3. Weboldal: http://rufftech.hu/mobil-weblap, referenciákkal

WAWONA Internet Kft.

 1. Telefonszám: +36 70 311-2405
 2. E-mail: info@wawona.hu
 3. Weboldal:  www.wawona.hu A mobilbarát verzió fejlesztése folyamatban van.
 4. Referenciák: http://wawona.hu/Referenciak