Üdvözöljük a

Módosult a pályázati ütemterv | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Módosult a pályázati ütemterv

Szerző: Hamar László | 2016. április 20.
Cimkék: pályázat

A 2016. április 15-i Magyar Közlöny tartalmazza a GINOP átdolgozott menetrendjét, több tízmilliárd forinttal emelték meg a kereteket. A GINOP mellett ugyanott megjelentek a VEKOP, KÖFOP, MAHOPmódosított menetrendek is.

A GINOP ÉFK módosításában (Magyar Közlöny, letölthető pdf) pályázati felhívások neveit pontosították, de módosultak a pályázatok keretösszegei, illetve a meghirdetésük dátuma is. Néhány prioritás esetében bővült a pályázati felhívások listája és a 2016-os évre rendelkezésre álló teljes keretösszeg. 

 

A nyár közepéig meghirdetésre kerülnek a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatását szolgáló felhívások, melyeket hiteltermékkel kiegészítve, illetve kombinált hiteltermékkel összevonva vehetnek igénybe akár nagyvállalatok is.

 

Szintén nyár közepén várható a nagy népszerűségnek örvendő, megújuló energiaforrást hasznosító épületenergetikai fejlesztéseket támogató pályázat, melynek 60 Mrd Ft-os keretösszegére kkv-k pályázhatnak majd.

 

Előreláthatólag az év augusztusától nyújthatják be munkahelyi képzésekre vonatkozó projektterveiket a nagyvállalatok is, de még számos egyéb kiírás folyamatos megjelenése is várható a terv szerint.

 

A feldolgozóiparban érdekelt nagyvállalatok ugyanakkor számíthatnak hazai forrásra is, hiszen hamarosan pályázhatnak foglalkoztatás-bővítő beruházásaik támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium kezelésében lévő felhívás keretében.

 

A GINOP egyes prioritásaiban bekövetkezett változásokat a Portfólió írása is jól összegzi, míg a pályázati menetrend a MAPI honlapjáról látható a legjobban áttekinthető formában.