Üdvözöljük a

Nemzetközi találkozó volt Pécsett | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Nemzetközi találkozó volt Pécsett

Szerző: Biró Sarolta | 2018. március 13.

Sikeresen lezajlott a CE1013 azonosítószámú REFREsh rövid nevű nemzetközi projekt partnertalálkozója Pécsett, 2018. március 12-13-án.

A vidéki kulturális örökség revitalizációját megcélzó projekttel kapcsolatban a két napos szakmai rendezvényre öt ország tíz partnere érkezett Pécsre.

 

Átbeszélésre kerültek az első periódusban elvégzett feladatok, az elkészült dokumentumok: minden partner SWOT analízissel elemezte a régió helyzetét, valamint szintén régiónként 2-2 jó gyakorlatot („best practice”) kellett bemutatni.

 

Az 1.számú munkacsomag vezetője által meghatározott minimumkövetelmények szerint megírt anyagok összegzésre kerültek és abból egy kézikönyv készült, mely elemzi a regionális helyzetet a kreatív helyszínek és az integráció lehetőségei szempontjából.

 

Ez az alapja a 2. számú munkacsomagnak, mely 2018. januárjával indult el, 2019. év végéig tart, és amelynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a vezetője. A két év alatt régiónként egy-egy stratégiát dolgoznak ki a partnerek, mely alapján minden országban a kiválasztott kreatív helyszín felújítása, integrációja a gyakorlatban is megtörténik.

 

A résztvevők Komlóra is ellátogattak, ahol a magyarországi kreatív helyszín, a projekt keretében felújítandó könyvtár történetét hallgatták meg, valamint bejárták a területet is.

 

A kezdeti csúszást a projektpartnerek lassan behozzák, így a jövőben a tervezetteknek megfelelő ütemben haladhat tovább a munka.  

 

A következő nemzetközi partnertalálkozóra 2018. szeptemberében kerül sor, Piranban (Szlovénia).

A projekttel kapcsolatos további cikkek ide kattintva elérhetők.

 

További információ:

Biró Sarolta projektmenedzser

sbiro[kukac]pbkik.hu

+3620/362 2681