No kamu! programsátor a Sziget fesztiválon (OS - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleménye)

Szerző: Császár Gergely | 2014. augusztus 13.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület első alkalommal települ ki a Sziget fesztiválra. A No kamu! sátorban hamis tárgyak kiállítással, beszélgetésekkel, performanszokkal és nyereményjátékokkal várják a fesztiválozókat! A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Szellemitulajdon-védelmi Információs Pontként ad hírt az eseményről.

"OS - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleménye
Budapest, 2014. augusztus 12., kedd (OS) - No kamu! programsátor a Sziget fesztiválon - A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület első alkalommal települ ki a Sziget fesztiválra. A No kamu! sátorban hamis tárgyak kiállítással, beszélgetésekkel, performanszokkal és nyereményjátékokkal várják a fesztiválozókat!

A Szigeten belül a Civil Sziget ad otthont a 100 nm-es sátornak, ahol a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és partnerei (a HIPAvilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a MASZSZ) szerdától vasárnapig 12-20 óra között várják a fesztiválozókat. A sátor létrejöttét az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatala is támogatta.


Hamis tárgyak kiállítása
Ma a világon már mindent hamisítanak a napszemüvegtől a mobiltelefonon keresztül az autóabroncsig. A vitrinekben néhány érdekes és meglepő példát tekinthet meg a betérő, sőt, lesznek olyan termékek is, amiket meg lehet fogni, vizsgálni. Vajon egy gyanútlan vásárló könnyűszerrel felismeri, hogy hamisítványt tart a kezében?

Miből és hogyan lehet ezt kideríteni? A stáb válaszol minden kérdésre és leleplezi a legtöbbször nem is olyan könnyen felismerhető hamisítványokat.

 

Ügyességi és tudás alapú játékok
Fiberszkóp vagy más néven csőgörény, amivel a vámosok vizsgálják az országba érkező postai csomagokat, akadályverseny levegőben repülő távirányítható cápával, óriás méretű társasjáték, Rubik-kocka kirakó verseny, szelfi fal, logófelismerő játék – csak pár program azok közül, amikkel a No kamu! sátor várja a fesztiválozókat.

Előadások, performanszok, műhelyek


Nézd a Nőt IP szemüveggel! – Sokféleképpen nézhetünk egy nőt. A performansz alatt egy különleges, virtuális szemüveget kap a fesztiválozó, amivel olyan szemmel is megnézhet egy hölgyet, ahogyan addig még soha. Az IP szemüveg elárulja majd, hogyan láthatunk másképpen egy nőt a kalapjától a ruháján át a körömlakkjáig.

Kérdezd a Szakit! – Tele vagy ötlettel, melyekkel kezdeni kellene valamit? Van egy fejlesztésed és a haverjaid szerint eladhatnád a piacon? Mindegy, hogy feltaláló, művész vagy innovatív vállalkozó vagy, kérdezd a Szakit, hogy merre és hogyan indulj el!

 

Hogyan lehetsz rocksztár? – Jó a zenéd, de nem tudod, hogyan juttasd el a közönséghez? Nem tudsz eligazodni a szerzői jog útvesztőjében? Szeretnél betekintést nyerni a zeneipar működésébe, a turnészervezésbe, vagy érdekelnek az igénybe vehető hazai és nemzetközi támogatások, pályázatok? Ha igen, nézd meg a részletes programot, gyere el az öt napon át tartó műhelyre és találkozz vendégeinkkel!

 

Életveszélyben: hamis autóalkatrészek térhódítása – Mi történhet egy balesetnél, ha hamis légzsákot építettek az autóba? Árthat az autók elektronikájának, ha illegálisan letöltött szoftverekkel állítják be? A Magyar Autós Szakmai Szövetség szakembere beszél az autóalkatrész-hamisítás veszélyeiről és a vezetőkre, utasokra gyakorolt félelmetes következményeiről.


    Kiadó: Hamisítás Elleni Nemzeti Testület
-------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt."