Nyitott Labor - Aktívan 2015-ben is!

Szerző: Rozs Eszter | 2015. január 16.

A K+F folyamatok kiemelt szerepet töltenek be azon vállalkozásoknál, amelyek figyelmet szentelnek a versenyképességük fenntartására, növelésére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával, a pécsi kamara kezdeményezésére a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a területi kamarák 2013 év végén indították el a közel 150 profilt tartalmazó Nyitott Labor projektet, melynek legfőbb célja, hogy a kutatóközpontokban valamint K+F-fel foglalkozó vállalkozásoknál felmerülő szabad kutatói és eszközkapacitásokat kiajánlja.

A rendszer célja a hazai egyetemek és kutatási központok, illetve vállalkozások ipari kapcsolatainak bővítése, fejlesztése, mely segítségével azok kapacitásai eredményesen és hatékonyan és hasznosulnak a gazdasági életben is.

A regisztráló intézmények és vállalkozások profilokat tölthetnek fel, melyek között a K+F szolgáltatások iránt érdeklődő „vevők” kereshetnek. A kapcsolatfelvétel biztonságát a kamarák garantálják, amelyek megkeresés esetén közvetítői szerepük révén biztosítják a profil tulajdonosát a megkeresés komolyságáról.

Az oldalon minden olyan kutatóintézet és vállalkozás regisztrálhat, amely szeretné, hogy kihasználatlan kapacitásai más számára hasznosulhassanak, ezáltal bevételt generálva saját magának.

További információ a projektről: www.nyitottlabor.hu és a archiv.pbkik.hu weboldalon.