Összevont Testületi Ülés a LAFARGE Cement Magyarország Kft. vendégeként

Szerző: Rabb Szabolcs | 2015. április 3.

Az Innovációs Bizottság, a Kisvállalkozási Bizottság, az Ipari Tagozat elnökségének és a Közszolgáltató Tagozat elnökségének összevont testületi ülésére került sor április 2-án Királyegyházán, az önkéntes kamarai tag LAFARGE Cement Magyarország Kft. székhelyén.

A vendéglátó részéről Hoffmann Tamás és Hrabovszki Adrienn köszöntötték a kamarai testületi tagokat, majd Áman Mihály bevezetőjét követően az alábbi fontos témák kerültek megtárgyalásra és megszavazásra.


1. Fejlesztők Fóruma. Az innovációs és technológia transzfer tevékenység erősítésére és társadalmasítására az Innovációs Bizottság keretein belül, Herbály István vezetésével, havi rendszerességgel megrendezendő tematikus események. 


2. HR Klub: a Kisvállalkozási Bizottság kezdeményezésére, a humánerőforrás-fejlesztési szakemberek eszmecseréjét lehetővé tévő kamarai eseménysorozat.


3. Kamarai elégedettség- és igényfelmérés. Az önkéntes kamarai tagok fókuszcsoportos, reprezentatív felmérésére, illetve a regisztrált vállalkozások megkérdezésére ad majd módot a Kisvállalkozási Bizottság kezdeményezése.

 

A fejlesztési témákat követően a negyedéves beszámolók is bemutatásra és elfogadásra kerültek.

 

Dr. Síkfői Tamás és Dr. Kéri István a gazdaságot, a kamarai üzleti közösséget és a kamarai munkaszervezetet érintő stratégiai kérdésekről, és a kamara 2015. évi szakmai terveiről tartottak előadást, amelyet követően kötetlen szakmai beszélgetéssel folytatódott az ülés.

 

A hivatalos rész végén bemutatkoztak a legutóbbi ülés óta az innovációs osztályon keresztül csatlakozott, a rendezvényen megjelent új önkéntes kamarai tagok.

 • Blázsovics Edina – „Beugró” interaktív HR szakértő – www.beugrom.hu
  Humán erőforrás tanácsadás azon vezetőknek, akik fejleszteni szeretnék szervezetüket, leküzdeni a felmerülő nehézségeket, és nyitottak a támogatás fogadására.
 • Jobcapital Kft. – www.jobcapital.eu
  A megfelelő munkavállalók megtalálása, kiválasztásának és foglalkoztatási módjának meghatározása KKV-k és multinacionális vállalatok számára.
 • Gelsystem Kft. – www.meghivasguru.hu
  Üzleti kapcsolatteremtés, bizalomépítés az ötlet, termék piacra vitelének elősegítésére. A meghívási képesség elsajátítása, figyelemfelkeltés, hatékony egyeztetés.
 • PICKform Bt. – www.pickform.hu
  3D nyomtatás, gyors prototípusgyártás. A költséges szerszámgyártást előkészítő termékminta: a tervezés kezdeti fázisában kézzel fogható prototípus megalkotása a legoptimálisabb eredmény elérése érdekében.

A hivatalos program a gyárlátogatással zárult. Hoffmann Tamás kereskedelmi vezető áttekintő előadását követően a gyárigazgató mutatta be a hatalmas létesítmény működését, az óriási betonépületek tartalmát és szakmai rendszerét.