Üdvözöljük a

Őszi CMC szakmai találkozó Mariborban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Őszi CMC szakmai találkozó Mariborban

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. október 3.

A CMC projekt növelni kívánja a projektben résztvevő országok turisztikai helyszínek vonzerejét azáltal, hogy fejleszti a kapcsolódó klaszterek szolgáltatását és kapacitását, olyan specifikus tevékenységeken keresztül, amelyek a turizmus, a termelés és a kultúra összekötésére hívják fel a figyelmet és ehhez fejlesztik az erőforrásokat.

Öt ország – Szlovénia, Szlovákia, Románia, Olaszország és Magyarország – együttműködésében került megrendezésre az október 3-4-ei maribori partnertalálkozó, ahol a projekt eddigi eredményeit és további céljait térképezték fel a résztvevők.

A kamara részéről, az immár lezárult harmadik munkacsomag került bemutatásra és megvitatásra, míg a projekt másik magyar partnere a KIKK Egyesület részéről a Zsolnay Céh és a CMC projekt kapcsolatait taglalta Keresnyei János a konferencia nyitónapján, október 3-án.

A honlapon már elérhető a projekt legelső hírlevele – melyben a PBKIK került bemutatásra –   és magyar nyelvű brosúrája, valamint a találkozót követően az angol nyelvű, magyar fejlesztésű módszertani könyv is megtalálható lesz mind a SEE weboldalán, mind a cmc-project.eu weboldalon.

A két napos rendezvényen egyeztetésre kerültek a további feladatok és kitűzésre kerül az első „shopping tréner” képzések időpontja és tananyaga is.

A projekt ötödik munkacsomagjának célja "shopping tréner" és "területi termékmenedzser" elnevezéssel új szakmai szerepek létrehozása, a környező termelői területek turisztikai lehetőségeinek bővítéséért. Ezekre a szakmai szerepekre képzi ki a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara a szakembereket az előre kifejlesztett módszertan alapján.

A képzést megelőzően a projekt partnerek jóváhagyják és értékelik a képzési módszertant valamint részt vállalnak az IT platform fejlesztésében (internetes platform, mely összeköti a látogatókat a kulturális ipari termékekkel, az ehhez kapcsolódó klaszterekkel és területekkel), mely Rimini  Tartomány szakmai feladata. Szlovéniában emellett értékelésre került a Maribori Fejlesztési Ügynökség munkacsomagjának „terméke” is, a "Hogyan fejlesszünk magán és közszféra közötti kapcsolatokat a kulturális és termelői klaszterek között a közép-kelet európai régió területén" című kézikönyv, mely az év végére elérhetővé válik magyar nyelven, nyomtatásban és online formátumban is.

A projekt a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.

További információ megtalálható a www.cmc-project.eu weboldalon.