Üdvözöljük a

Pályázati dömping várható az utolsó negyedévben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati dömping várható az utolsó negyedévben

Szerző: Hamar László | 2016. október 6.
Cimkék: pályázat

2016 utolsó negyedévében válnak elérhetővé a kapacitásbővítő támogatások, megjelennek az infokommunikációs pályázati felhívások, valamint az épületenergetikai fejlesztésekre vonatkozó kiírások.

Olvasóink tájékoztatására összefoglaljuk a várható pályázatok legfontosabb ismérveit.

 

GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Az igények várhatóan novembertől lesznek beadhatók. A nagyobb támogatási összegű (20-250 millió Ft) felhívások igen népszerűek, ezért ennek megfelelően érdemes időben előkészíteni és akár az első határnapig benyújtani a kérelmeket.

Cél: a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése a Közép-magyarországi régión kívül, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

 

Támogatható tevékenységek: új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, infrastrukturális és ingatlan beruházás, információs technológia-fejlesztés, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése

    Támogatási összeg: 25-250 millió Ft

    Támogatási intenzitás: 35-50%

    Támogatást igénylők köre: mikro-, kis- és középvállalkozások

 

GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásai

5-25 millió Ft összegű kapacitásbővítési támogatás pályázható azon KKV-k számára, melyek szabad vállalkozási zóna területén kívánnak fejleszteni, vagy fejlesztésük feldolgozóipari tevékenységre irányul.

Cél: a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

Támogatható tevékenységek: új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, információs technológia-fejlesztés, online megjelenés

    Támogatási összeg: 5-25 millió Ft

    Támogatási intenzitás: 35-50%

    Támogatást igénylők köre: mikro-, kis- és középvállalkozások

 

GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásai kombinált hiteltermék keretében

Ha a KKV kapacitásbővítő fejlesztéseit szabad vállalkozási zóna területén kívánja megvalósítani vagy fejlesztésük feldolgozóipari tevékenységre irányul, a teljes beruházás költségének akár 90%-át is vissza nem térítendő támogatásból és kedvezményes kamatozású kölcsönből lehet finanszírozni.

Cél: a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése vissza nem térítendő támogatás és kölcsön biztosításával.

 

Támogatható tevékenységek: új eszközök beszerzése, új épület építése, átalakítása, bővítése, korszerűsítése, információs technológia-fejlesztés, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése

    Vissza nem térítendő támogatási összeg: 5-50 millió Ft

    Kölcsön összege: 10-145 millió Ft

    Támogatás maximum 30%, a kölcsön és a támogatás együttesen: maximum 90%

Egyes esetekben akár az összköltség 80%-a is fordítható infrastruktúra fejlesztésre, telephelyfejlesztésre.

Támogatást igénylők köre: mikro-, kis- és középvállalkozások, melyek előző évi árbevétele minimum 15 millió Ft.

 

GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikor-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása

Minimum 2 éve az IKT szektorban működő KKV-k termékeinek és szolgáltatásainak testre szabásához, fejlesztéséhez, valamint nemzetközi piacra lépéshez igényelhető forrás, vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes kamatozású kölcsön formájában.

    Vissza nem térítendő támogatási összeg: 2-40 millió Ft

    Kölcsön összege: 2,5-50 millió Ft

    Támogatás maximum 40%, a kölcsön maximum 50%

 

GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása

Legalább 2 fős KKV-k vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztéseihez vagy felhőalapú és egyéb online vállalati szolgáltatások terjesztéséhez, bevezetéséhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes kamatozású kölcsön.

    Vissza nem térítendő támogatási összeg: 1-24 millió Ft

    Kölcsön összege: 1,25-37,5 millió Ft

    Támogatás maximum 40%, a kölcsön és a támogatás együttesen: maximum 90%

 

GINOP-3.2.4-8.2.4-16 Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása

Felhőszolgáltató központok létrehozásának támogatása vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes kamatozású kölcsön által, amelyek professzionális informatikai infrastruktúrát, platformokat, alkalmazásokat, mint szolgáltatást nyújtanak mikro-, kis- és középvállalkozások számára.

    Vissza nem térítendő támogatási összeg: 17,5-175 millió Ft

    Kölcsön összege: minimum 20 millió Ft

    Támogatás maximum 35%, a kölcsön és a támogatás együttesen: maximum 75%

    Támogatást igénylők köre: IKT szektorban működő mikro-, kis- és középvállalkozások

 

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

KKV-k által megvalósított energiahatékonyság javítására irányuló és megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kedvezményes kamatozású kölcsön.

    Vissza nem térítendő támogatási összeg: 3-50 millió Ft

    Kölcsön összege: 3-50 millió Ft

    Támogatás maximum 45%, a kölcsön és a támogatás együttesen: maximum 90%

.

Amennyiben Ön pályázni szeretne, de nem tud eligazodni a pályázatok szövegeiben, megvan az ötlete, csak forrásra van szüksége, jelezze igényét a hamar@pbkik.hu e-mail címre. A kamara ezt követően kiközvetíti Önt azokhoz a megbízható pályázatíró vállalkozásokhoz, melyek szerepelnek az adatbázisban, valamint felhívják a figyelmét az igényeinek megfelelő pályázatokra.

 

Az ajánlott pályázatírók részletesebb ismertetését megtalálja itt.