Üdvözöljük a

Pályázati kiírás Harsányi István-díj elnyerésére | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati kiírás "Harsányi István-díj" elnyerésére

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. április 30.
Cimkék: pályázat

A kamara számára fontos, hogy támogassa azon kezdeményezéseket, melyek elősegítik a gazdasági, műszaki és természettudományi területen tanulók teljesítményének elismerését, mivel a jövő a jól képzett szakemberekben van.

 

 

 

A hazai menedzserképzés elősegítése, ill. a menedzsment ismeretek elsajátítása céljából, magánkezdeményezés alapján 1991-ben életre hívott, a Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ által támogatott közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni.

 

Ezért az Alapítvány Kuratóriuma, a Pro Progressio Alapítvány támogatásával a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2014. évre, ismételten pályázatot ír ki. A Kuratórium az innovációval kapcsolatos menedzsment témakörben készített kiemelkedő színvonalú

- tudományos diákköri munkák,

- kutatási munkák,

- szakdolgozatok, diplomamunkák,

- PhD-disszertációk

készítőit kívánja elismerésben részesíteni, és gyakorlati tevékenységüket támogatni.

 

A pályázatok az alábbi - az innovációs folyamatokkal kapcsolatos - menedzsment szakterületeken adhatók be:

- szellemitulajdon-védelem menedzsment

- tudás menedzsment

- minőség menedzsment

- humán menedzsment

- kutatás-fejlesztési, innovációs menedzsment

- informatikai menedzsment

- környezetvédelmi menedzsment

- innováció támogatási formái

- innováció szerepe a vállalkozásokban

- stratégia, üzletfejlesztés

- logisztika, anyagtechnológia, valamint

a XX. századi magyar szervezési és vezetés-tudományi oktatás-kutatás eredményeinek hasznosítása.

 

A pályaműveket az innováció szempontjait kiemelő, max. 2 oldalas összefoglalóval kiegészítve, nyomtatott formában, 2 példányban, valamint elektronikusan is, magyar nyelven lehet benyújtani. Idegen nyelven csak akkor, ha csatolnak hozzá egy publikációként közreadható, értékelésre alkalmas magyar nyelvű összefoglaló kéziratot.

 

A pályázatok elbírálásának feltétele: a felsőoktatási intézmény hivatalos (tanszékvezetői) ajánlása, (témavezetői, opponensi) értékelése, valamint a "Pályázati adatlap" teljes körű kitöltése. Az elbírálásánál előny, ha esettanulmányt is tartalmaz a pályázat.

 

Beküldési határidő: 2014. június 30-án, 14:00 óráig beérkezően.

Beadás helye: Magyar Innovációs Szövetség titkársága: 1036 Budapest, Lajos u. 103., I. emelet

 

A Kuratórium - mely külső szakértőket, vállalatvezetőket is bevonhat a döntésbe - 2014. szeptember 15-ig hozza meg döntését a kutatási ösztöndíjakról, és utána írásban értesíti a pályázókat. Az egyszeri ösztöndíj összegét a pályaművek színvonala alapján a kuratórium évenként határozza meg. (2013-ban az elnyert ösztöndíjak összege 120 000, ill. 150 000 Ft volt). A díjakat ünnepélyes keretek között 2014 őszén adjuk át. A díjazott pályaművek összefoglalóit a Magyar Innovációs Szövetség és az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ honlapján publikálják.

 

 

A pályázati dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

Harsányi István-díj