Üdvözöljük a

Pályázna és kérdése van? Segítünk! | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázna és kérdése van? Segítünk!

Szerző: Rozs Eszter | 2016. január 27.

A vállalati fejlesztésekre irányuló GINOP KFI pályázatokon innovatív - tudás-intenzív - vállalkozások prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatás fejlesztésének támogatására nyerhető forrás, mely támogatja a fejlesztési munkát, prototípus gyártását, illetve a teljes folyamatot akár a piacra lépésig.

A fejlesztési célok értelmezésekor a pályázó azonnal szembesül a kiírás nehézségeivel, mely nem más, mint a kutatás-fejlesztési innovációs tartalom megfogalmazása a támogató szervezet előírásainak megfelelően.

Az ideális pályázatíró ilyenkor kutat, valószínűleg az interneten. Ha beírja a keresőbe, hogy innováció, Pécs, ipar, fejlesztés, már a harmadik találat a kamarához vezetheti.

A kamara szakértő munkatársai több éves tapasztalattal a hátuk mögött segítik a pályázatírók munkáját. Felteszik a kiíróknak a felmerülő kérdéseket, segítenek definiálni a tenderek tartalmát.

Mivel a kamara fontosnak tartja, hogy a vállalkozások színvonalas szolgáltatásokhoz jussanak, 2013 év őszétől fogva saját adatbázist hozott létre, melyben, olyan önkéntes tag pályázatíró vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek megfelelő referenciahátteret tudnak felmutatni. Így a kamara őket ajánlja ki és egyben szavatolja is megbízhatóságukat.

A kamara pályázatíró cégei között szerepelő EU-Winner Kft. ügyvezetőjével, Karsai Dániellel készítettünk riportot, aki novemberben kereste fel a kamarát két projekt kapcsán.

 

Kamara: Az EU-Winner Kft. szigetvári telephelyű, de pécsi irodával is rendelkező cég 2006 óta foglalkozik - többek között - pályázati tanácsadással és projektmenedzsmenttel a Dél-Dunántúli régióban. A cég elmúlt években bonyolított projektjeinek mérete összességében meghaladja a 20-30 milliárd forintot. Minek köszönhető ez a siker?

 

K.D: Több száz hazai, illetve európai uniós forrásokból finanszírozott pályázattal foglalkoztunk eddig. A siker kulcsa többek között a tájékozottság, a szakmai háttér, kapcsolat rendszer, a „naprakész” információ. Fontos a pályázati pontokat megfelelően feltárni, és tudni azt, hogy kihez lehet fordulni, ha kérdés merül fel. Tisztában kell lenni azzal, hogy ki az, aki össze tud kötni a pályázatokat kiíró intézményekkel.

 

Kamara: Miért ítélték meg úgy, hogy a kamara az ideális partner ebben?

 

K.D: A vállalati fejlesztésekre irányuló GINOP K+F+I pályázatokkal kapcsolatos kérdéseinkkel azért Önöket kerestük meg, mert a Társaságunk a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Ipar Kamara által ajánlott pályázatíró cégek között szerepel és egyértelmű volt a jó szakmai kapcsolatra való alapozás.

Kamara: Ez egy jó döntés volt, hiszen elindult a közös szakmai munka az egyeztetések után…

 

K.D: Igen, nem véletlenül ajánlották Önöket más cégek is!

 

Kamara: Beszéljünk kicsit az eredményről! Hogy állnak a pályázatíró cég - kamara - pályázó együttműködésében beadott GINOP K+F+I pályázatok, melyek kapcsán megkereste a kamarát?

 

K.D: A végeredmény rendkívül imponáló, több kérdéskörben is elindultak az együttműködések.

 

Kamara: Ezeket az információkat a szakmájából adódóan nyilván bizalmasan kell kezelni, de zárásként még megosztaná velünk azokat a témaköröket, melyekben a kooperáció elkezdődött?

 

K.D: Nagyon értékes és gazdaságfejlesztésileg bíztató témákról van szó: reméljük az élelmiszeri fejlesztés, és a kozmetikum komplex fejlesztése körökben érhetünk el közös sikereket a jövőben.

 

Kamara: Köszönjük, bízunk a további sikeres együttműködésben!