Üdvözöljük a

Pályázzon! - Porada Bútor Design Díj | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázzon! - Porada Bútor Design Díj

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. november 7.

Az olasz PORADA nemzetközi design verseny 2013-ban ismét kiírásra került, mely nyitott a hazai profi tervezők és hallgatók előtt is. Olyan innovatív és eredeti fa asztalok (étkező asztal, konzol, kis asztal, nappali asztal, játékasztal és oldalsó asztal) terveivel lehet pályázni, melyek összhangban vannak a jellegzetes értékeket képviselő vezető olasz design márkával.  Az anyagválasztásnál nem kell kizárólagosságra törekedni, az alapanyagok kombinálhatók fémmel vagy üveggel.

 

A tavalyi nagy sikerű és eredményes Porada Bútor Design Díj nyomán, a piacvezető a PORADA ARREDI srl és a POLI.design, Consorzio del Politecnico di Milano által kiírásra került az ADI, ipari design szervezet által finanszírozott, 10.000 Euro összdíjazású pályázat.

A terveket 2013.11.30-ig várják, a következő kitételekkel: még nem publikált, autentikus, ipari termelést elősegítő, ergonomikus, a környezetvédelmi szempontból átgondolt és a fenntartható designt képviselik.

A zsűri az eredetiséget, innováció fokát és az anyagkísérletek újszerűségét veszi figyelembe első sorban, a tervek által létrehozott morfológiai, tipográfiai és technológiai jellemzők mellett.

A nyertes pályaművek későbbiekben gyártósorra kerülnek.

További információk a pályázásról és a kiíróról, és a bírálóbizottságról a www.porada.it webcímen találhatók.

A verseny nyertes terveket is készített, és esetleg gyártott Porada egy későbbi időpontban.