Üdvözöljük a

PPP találkozó Nagyszebenben | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

PPP találkozó Nagyszebenben

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2014. március 7.

Megkezdődött a következő nemzetközi CMC találkozó szervezése, melynek a tervek szerint Nagyszeben ad majd otthont 2014. április 7-9. között.

Az összejövetel alkalmával a technikai találkozón a WP6-os munkacsomag PPP (public-private partnership) pilot projektjeinek bemutatását, valamint egy Irányító Bizottsági ülést terveztek be a szervezők.

A Román Kereskedelmi és Iparkamara valamint Veneto Régió által szervezett programtól minden résztvevő sokat vár, hiszen itt dől el, hogy az előre benyújtott pilot (kísérleti) projektek terveit elfogadja-e a munkacsomag vezetője, illetve, hogy támogatja-e a megvalósítást.

A PPP fogalma azt jelenti, hogy bizonyos közfeladatok, azaz a közösséget érintő beruházások a közszféra és magántőke által kerülnek - együttműködésében – finanszírozásra.

A hazai kísérleti projekt egy olyan kreatív ipari outlet megalapítása – melyben együttműködik a város, az egyetemek, vállalkozások, valamint a két hazai projekt partner a KIKK Egyesület és a kamara.

A projekt a Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU társfinanszírozásával valósul meg.