Üdvözöljük a

PTE Pollack Szakmai Nyílt Nap | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

PTE Pollack Szakmai Nyílt Nap

Szerző: Rabb Szabolcs | 2013. május 14.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara május 14-én nyílt napot szervezett, négy szakra fókuszálva. Bachmann Bálint dékán és Kvasznicza Zoltán intézetigazgató köszöntötték a 45 kamarai vállalkozás vezetőjét és szakembereit, majd egy hasznos ismertetőt követően a négy tanszék vezetője külön mutatta be a szakok munkáját, felsőfokú képzéseiket, labor- és kutatási kapacitásaikat.

Az 50 éves oktatási intézmény az utóbbi időszakban megváltozott finanszírozási rendszerre is reagálva nyitott újabb lépcsőben az ipar felé, bár a karon a gazdaságilag több lábon állást már jó ideje elkezdték kiépíteni.

A fórum fontos lépcsője az ipari szféra és az egyetem érdekeinek azonosítása és az érdekek egyeztetése folyamatában.

 

Ezalkalommal a gépészmérnök, villamosmérnök, mérnök informatikus és környezetmérnök szakok mutatkoztak be. Az ipari szféra képviselőinek lehetőségük nyílt megtekinteni azon eszközöket, melyek segítségével nemzetközi szinten is sikeres hallgatók képzése folyik, közvetlenül a vezetőkkel tudtak tárgyalni korábbról meglévő vagy helyben született ötleteikről, azok megvalósíthatóságáról.

 

A bemutatott gyakornoki program minden ipari vállalat számára hasznosnak ígérkezik, az egyeztetést a kereskedelmi és iparkamara és a Pollack kar szisztematikus rendszerben folytatja. Az érdeklődés megvan: a résztvevők visszajelzései azt mutatják, hogy a rendezvényen látottak-hallottak alapján jó illetve kitűnő az együttműködés valószínűsége!

 

(A letölthető anyagok dr. Bachmann Bálint, dr. Kvasznicza Zoltán és dr. Cs. Nagy Géza előadásaival bővültek (május 23.). A gyakornoki programra vonatkozó részletek a későbbiekben lesznek feltöltve. Az érdeklődők számára avasoljuk, hogy időnként látogassák meg ezt az oldalt.)