Üdvözöljük a

QR kód, egy hasznos eszköz | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

QR kód, egy hasznos eszköz

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. december 2.

A kétdimenziós vonalkódként működő QR kódok a magánfelhasználók számára is hasznosak lehetnek, hiszen a legtöbb telefon segítségével könnyen értelmezhetők és kis helyen sok információ átadható általuk.

evliaNapjainkban a legtöbb nyomtatott hirdetésen, plakáton, brossurán megjelenik az a kis négyzet alakú kód, mely segítségével egy 3×3 cm-es felületen egész honlapokat, hosszú szövegeket kommunikálhatunk a felhasználók felé.

Ez egy rendkívül hasznos és innovatív megközelítés, amely elönyős lehet üzleti szempontból is, hiszen, ha egy hirdetésben találkozunk vele, kíváncsiságot válthat ki.

 

Teljes üzleti profilokat mutathatunk be segítségével, hiscmczen akár szöveget, akár URL-t is „becsomagolhatunk” segítségével.

Ami pedig még kedvezőbbé teszi ezt a lehetőséget, az az, hogy számos ingyenes QR-kód-generátor program közül választhatunk.

A kód generálása egyszerű, hiszen csak be kell írni egy weboldal címét és már generálódik is a megfelelő QR-kód.

Itt példaként beillesztett QR-kódok az EVLIA és a CMC kamarai projektek honlapjaira vezetik a kísérletező kedvű olvasót.

A CMC és EVLIA projektek a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósulnak meg.