Üdvözöljük a

REFREsh projektindító megbeszélés programja Lipcsében | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

REFREsh projektindító megbeszélés programja Lipcsében

Szerző: Biró Sarolta | 2017. szeptember 8.

A REFREsh (Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage) elnevezésű CE1013 azonosítószámú projekt a kulturális örökség revitalizációját célozza meg vidéken. A projekt 2017. július 1-gyel indult el, 36 hónap időtartamra, teljes költségvetése 2.152.612 euró, vezető partner Lipcse, Németország.

A projektben 5 ország vesz részt, minden országból két partner: önkormányzatok, valamint regionális, kulturális szereplők. A projekt 11 munkacsomagból áll, minden munkacsomagot egy-egy Projekt Partner irányít.

 

Az Iparkamara 182.505 EUR támogatást nyert el, mely körülbelül 55 millió Ft-nak megfelelő összeget jelent.

 

A projektindító egyeztetésre, melyen a projektben szereplő 5 ország mindegyike képviselteti magát, 2017. szeptember 18-án, hétfőn kerül sor Lipcsében.

 

A program egy teljes napig tart, a reggeli regisztrációval indul, majd a vezető partner, Lipcse összefoglalóan bemutatja a projektet, a véglegesen elfogadott pályázatot.

 

Ezt követően minden partner 10 percet kap arra, hogy saját magát és tevékenységét a többiek számára egy prezentáció segítségével bemutassa.

 

A prezentációk után, az ebédidőt követően a program kijelölt titkára mutatja be a Central Europe programot, külön kitérve a menedzsment, valamint pénzügyi pontokra.

 

A délutáni órákban kerül sor a munkacsomagot vezető partnerek prezentációira, így a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamaráéra is, aki a 2. számú tematikus munkacsomag vezetője.

 

Befejezésként a legfontosabb feladatok kerülnek bemutatásra, valamint az első szemeszter feladatai.

 

A projekt az Interreg Central Europe Program társfinanszírozásában valósul meg.

 

További információ:

Biró Sarolta projektmenedzser

E-mail: biro.sarolta[kukac]pbkik.hu;

Telefon: 06 20/ 362 2681