Üdvözöljük a

Sikeres nők a pályán | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres nők a pályán

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. szeptember 19.
Cimkék: pályázat

Nem véletlen, hogy jellemzően gyarapodnak a kizárólag nőknek szóló pályázatok, hiszen ahogy a Pécs-Baranyi Kereskedelmi és Iparkamara kiadványa a Dél-dunántúli Gazdaság magazin szeptemberi száma is a hónap témájának választotta a női vállalkozók uniós támogatásának kérdéskörét, úgy egyre több helyen tapasztalhatjuk,- például a pályázatok figyelésekor, - hogy nemzetközi szintéren kezdenek ráébredni a női munkaerőkben rejlő potenciálra.

Ennek kapcsán a kamara szükségesnek tartja, hogy bemutassa az aktualitásokat, melyek közül az első a „Women are Future” díj, mely olyan példaképként  megjelenő   Dél-dunántúli régióban működő nők  által irányított, illetve alapított vagy  „nő-barát”  vállalkozást díjazza, amely női szereplői példaszerű tevékenységet végeznek az élet bármely területén, legyen szó üzletről, politikáról, cégvezetésről, közvéleményről vagy jótékonyságról.
A pályázatban keresik azokat a vállalkozásokat is, amelyek olyan munkakörnyezetet biztosítanak a nők számára, ahol egyenlő feltételrendszerben részesülhetnek, így megakadályozva a régióból való elvándorlást.
A nemzetközi és regionális díjakra három kategóriában lehet pályázni: Női kulcsszereplő a régióban, Nő-barát vállalkozás illetve a Legjobb női induló vállalkozás.
A  “Women  are  Future”  díj a  nemzetközi  “WOMEN”  elnevezésű  Európai  Uniós  projekt  része, melyben 11 partner  fogott  össze, mintegy 5 országból  annak  érdekében, hogy  javítsák  a  nők  helyzetét  a partnerségi  célterületeken.
A pályázatra jelentkezni lehet 2013. szeptember 30-ig a következő linken.
Az eredményes vállalkozó nőknek meghirdetett AmCham Női Kiválóság Díjat a hetedik alkalommal megrendezett éves Esélyegyenlőségi konferencia keretein belül adják át 2013. november 13-án.
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Női Kiválóság Díj: Eredményes Női Vállalkozók pályázatán, olyan sikeres nőket tüntet ki, akik példaképek lehetnek mások számára.
A jelölés határideje 2013. október 1., további információ itt található.
Az Egyesült Nemzetek Szövetsége 2008-ban úgy határozott, hogy minden év október 15-én felhívja a figyelmet arra az erőre, ahogy a vidéki nők kezelik családjuk és környezetük gondjait. Ezt a napot a Vidéki Nők Nemzetközi Napjaként ünneplik világszerte, és reflektorfénybe, média központba állítják a hétköznapok hősnőit.  A Régiók Nőhálózata Egyesület a Vidéki Nők Nemzetközi Napjára pályázatot hirdetett “Nők a Vidék Felemelkedéséért” címmel, a vidéken élő, kiemelkedő nők elismerésére
A pályázat célja a sok tízezer rátermett nő között a legméltóbb megtalálása, és a figyelem felhívása a vidéken élő, a hétköznapokban kiválóan helytálló nők érdemeire.
A pályázat benyújtása harárideje 2013. szeptember 15. volt. A pályázatról és eredményhirdetésről további információ itt található.
A példamutató munkáltatók díjazására a Legjobb Női Munkahely 2012 pályázat került kiírásra, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség által.
A pályázat célja az, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére, valamint jó példákat mutasson fel a vállalkozások számára. A pályázati határidő 2013. szeptember 30., további információ.
Richter Aranyanyu Díj 2013 pályázat az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkájának elismerésére és elismertetésére alakult.
Jelölések nyújthatók be: orvosnő, pedagógusnő, egészségügyi szakdolgozó kategóriákban.
A pályázat 2013. október 2-ig online lehet benyújtani. További információ.
A Női Innovátorok Európai Díja 2014 pályázatot az Európai Bizottság már második alakalommal írta ki, azzal a céllal, hogy az innovatív nőket európai szinten elismerje, díjazza.
Olyan, az Unió valamely tagállamának női állampolgárai pályázhatnak, akik a pályájuk során a kutatási és innovációs keretprogram vagy a versenyképességi és innovációs keretprogram kedvezményezettjeiként végezték munkájukat egy általuk alapított vállalkozásban.
A 175 000 euró összdíjazású pályázat határideje: 2013. október 15, részletei és benyújtásának leírása az itt megnyitható linken találhatók.