Üdvözöljük a

Sikeres pályázati zárás a Karotázs Kft-nél | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Sikeres pályázati zárás a Karotázs Kft-nél

Szerző: Császár Gergely | 2014. január 24.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagja, a Karotázs Kft. az Új Széchenyi Terv keretében 10.4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a GOP131/C „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázati kiíráson. A Projekt címe „Akusztikus Impedancia mérésekhez alkalmazásfejlesztés”. Kamaránkat Henézi Ferenc ügyvezető tájékoztatta.

A Karotázs Tudományos Műszaki és Kereskedelmi Kft. egyik fő tevékenysége a kutatás, kutatás-fejlesztés. Megalakulása óta számos kutatási projektben vett részt, Magyarországon és külföldön megbízások alapján. Partnereivel kutatás-fejlesztéseket, eszközfejlesztéseket finanszírozot saját és pályázati forásokból. A GOP-131-1/C által támogatott projekt a korábbi Elektromos Impedancia (EIT, EIS) fejlesztések egy más - ezzel részben analóg - területeken való alkalmazása. A projekt során kifejlesztése kerültek 8-64 csatornás berendezések, tomográf és nagy felbontású spektrum vizsgálatokra.

 

Az Elektromos Impedancia és az Akusztikus Impedancia mérések együttes alkalmazása új távlatokat nyithat a tesztelésben, diagnosztikában. A cég ezen mérések összekapcsolását szeretné elvégezni a későbbiekben. A közös alkalmazásokhoz, alkalmazásfejlesztésekhez is keres partnereket, fejlesztőket, földtan, környezetvédelem, anyagvizsgálatok, agrár, humán/orvosi alkalmazások területein.

 

Az „Akusztikus Impedancia mérésekhez alkalmazásfejlesztés”, GOP-131-11/C projektzárás időpontja: 2013. december 31.

Kapcsolódó anyagok: