Sikeresen lezajlott a REFREsh projektindító megbeszélése

Szerző: Biró Sarolta | 2017. szeptember 21.

Sikeresen lezajlott 2017. szeptember 18-án, 70 km-re Lipcsétől, Klosterbuchban a kulturális örökség revitalizációját megcélzó Rural rEvitalisation For cultuRal hEritage, röviden REFREsh projekt projektindító megbeszélése.

Az egyeztetésen a projektben résztvevő 5 ország mindegyike képviseltette magát, és rövid szakmai előadás keretében bemutatta szervezetét, és annak tevékenységeit.

A délutáni időszak a projekt szakmai tartalmának részletes átbeszélésével telt, a 11 munkacsomag bemutatása, főbb dátumok átbeszélése megtörtént.

Az első periódusnak, -mely ez év decemberéig tart-három fő feladata van, felelőse a németországi Saxonia fejlesztési és igazgatási társaság. Ezen időszakban a partnerek minden régióban meghatározzák a revitalizációhoz szükséges legjobb módszert („best practice analysis”), kialakítanak egy benchmark eszközt, valamint SWOT analízis segítségével elemzik a kiválasztott helyszín szükségleteit az újrahasznosításhoz.

 

Ezen periódus eredményei adják az alapját a második tematikus munkacsomagnak, mely vezetője a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara lesz 2018 januárjától egészen 2019 decemberéig. Ezen időszak fő feladata az elemzések alapján regionális szintű stratégiák kidolgozása a helyszínek integrációjához kapcsolódóan, majd ezek összefogása egy nemzetközi stratégiává, mely a jövőben is hasznos alapot jelent majd a vállalkozások számára.

 

A harmadik tematikus munkacsomag Piran (Szlovénia) vezetésével valósul meg, ezen időszakban az elemzések alapján kialakított stratégiákat a valóságban, a pályázatban meghatározott helyszíneken, a gyakorlatba is átültetik. Magyarországon ebben a fázisban kerül sor a komlói, egykori szocialista iparváros központjának átalakítására és akadálymentesítésére.

 

A projekt az Interreg Central Europe Program társfinanszírozásában valósul meg.

További információ: Biró Sarolta projektmenedzser

E-mail: biro.sarolta[kukac]pbkik.hu;

Telefon: 06 20/ 362 2681