Üdvözöljük a

Szakértők véleményezték az EVLIA szolgáltatást | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakértők véleményezték az EVLIA szolgáltatást

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. november 21.

November 20-án ült össze második alkalommal az EVLIA projekthez kapcsolódó magyarországi munkacsoport.

A találkozó célja az volt, hogy az elkészült szolgáltatást bemutassuk a szakértőknek, akik véleményükkel, meglátásaikkal támogatni tudják majd az eszköz továbbfejlesztését.

 

Az EVLIA szolgáltatás KKV-k számára készült, hogy növelni tudják versenyképességüket, és könnyebben finanszírozási forráshoz juthassanak a szellemi eszközeik segítségével.

 

A magyar munkacsoport tagjai pénzügyi közvetítők, elemzők, cégértékelők, iparjogvédelmi szakértők és innovatív vállalkozások képviselői közül kerültek ki. A munka a módszertan és az eszköz bemutatását követően moderált beszélgetés segítségével zajlott: a szakértők kifejtették véleményüket az eszköz alkalmazhatóságával kapcsolatosan, mely továbbításra kerül a nemzetközi partnerség felé.

 

Összességében elmondható, hogy az eszközt alkalmasnak találták arra, hogy a vállalkozásokban tudatosítsa szellemi eszközeik jelentőségét, fejlesztési pontokra mutasson rá, vagy esetlegesen eljusson a vállalkozás a szellemi termékei felértékeléséig. A gyenge pont jelenleg a finanszírozási oldal felöl tapintható, mivel nehéz lesz a pénzügyi közvetítők meggyőzése, hogy a saját, ezidáig alkalmazott értékelési módszereik mellett, új rendszereket is figyelembe vegyenek.

 

A szolgáltatás elérhető a magyar KKV-k számára a www.support2finance.eu oldalon.

 

A projekt a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.