Üdvözöljük a

Szellemi eszközök értékelése a gyakorlatban | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szellemi eszközök értékelése a gyakorlatban

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. szeptember 10.

Az EVLIA módszertan alkalmazásához szükséges, a szellemi eszközökhöz, immateriális javakhoz  kapcsolódó ismeretekről tartottak képzést a kamarában 2014.szeptember 8-án.

A kamara 14 szakértőt kért fel, hogy vegyen részt a szellemi eszközök értékelésével foglalkozó új, nemzetközi módszertannal kapcsolatos oktatáson. Az egynapos tréningen a résztvevők elsajátíthatták a három lépcsős eszköz használatához szükséges háttérismereteket (immateriális javak, értékelési módszertanok, iparjogvédelem).

 

A tréninget Opauszki László (KKV bizottsági tag) és Gelencsér Lajosné (iparjogvédelmi szakértő) tartották. A kurzus erőssége az elméleti háttér bemutatása mellett a rengeteg az életből hozott példa volt, mely még érdekesebbé tette a kurzust.

 

A projekt a módszertan tesztelésével folytatódik szeptember végén öt szellemi eszközökkel rendelkező vállalkozás segítségével. A tesztelésben a kiképzett szakértők is segítenek majd a vállslkozásoknak.

 

A projekt a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program keretében az EU Társfinanszírozásával valósul meg.