Üdvözöljük a

TENT London – Shapes of Hungary | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

TENT London – Shapes of Hungary

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. október 15.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Osztálya fontosnak tartja, hogy nyomon kövesse az innovációkat világszerte. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a hazai design fontosságára és sikereire, rámutatva arra, hogy a design alkalmazása nem egy felesleges tevékenység, hanem fontos értéknövelő tényező.

shapes of hungaryA kamara korábban már tudósított a TENT London kiállításon sikeresen szereplő Plié by Atelier bútorkollekcióról, mely Kiss-Gál Gergely és tervezőcsapata munkásságát dicséri.

Ezúttal a Shapes of Hungary magyar standján szereplő többi iparművészt és kreatív megoldást helyezi középpontba.

Hála a 2012-es sikeres szereplésnek a fent említett bútortervezőn túl, további 10 szakmai és üzleti szempontból egyaránt eredményes hazai tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 14-22. között megrendezett London Design Fesztiválon bemutassa munkáit.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával megvalósult TENT London szakkiállításon a hazai design legjobbnak ítélt termékei kerültek bemutatásra.shapes of hungary

A kiállítás 80 négyzetméteres magyar standja az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális üveg és porcelán különlegességekig terjedő kínálatával, sokszínűségében is kiemelkedett más nemzeti pavilonok közül. Ami lényeges, hogy a standon a design mellett az innovatív technológiák is kimagasló szerepet kaptak.

A szakmai érdeklődés fókuszába Kodolányi Gábor és Koós Daniella egyedi tervezésű bútorai; Meixner Etelka, a Herendi Porcelánmanufaktúra iparművésze különleges porcelán lámpái és elegáns „gyöngyös” teáskészlete; a Várdai Design Stúdió a Flexi nevű pihenőbútora; az EightDays Design  alkotócsoport, Hanuka21 gyertyatartója; Farkas Anna és Batisz Miklós egyedi tervezésű, kézzel készített Starry Light by Anagraphic lámpacsaládja; Kiss-Gál Gergő tervezőművész új bútorgyártási technológiával készült, négy darabból álló Plié bútorkollekciója; a Laokoon Design egyedi szövésű, különleges, mozgó textíliából készült Enso állólámpája és Vidó Nóri beton étkészlete, valamint szoborszerű székei kerültek.