Üdvözöljük a

Új, informatikával kapcsolatos tanfolyamok a PTE-n | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új, informatikával kapcsolatos tanfolyamok a PTE-n

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2017. február 10.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Informatikai Kara négy új tanfolyammal bővítette képzési kínálatát. Az informatika iránt érdeklődök jelentkezhetnek a hamarosan induló java programozó, linux üzemeltető, web programozó vagy informatikai biztonság képzésekre.

A PTE Műszaki Informatikai Kara fontosnak tartja, hogy olyan képzéseket kínáljon, melyek igazodnak a helyi vállalkozások igényeihez. Az alábbi képzések tematikáját a kamara IT Bizottságának tagjai is véleményezték.

A java programozó és a linux üzemeltető képzések februárban, a web programozó és informatikai biztonság képzések pedig szeptembertől indulnak.

 

JAVA programozó

A tanfolyam általános célja olyan képzés biztosítása, amely a hazai és nemzetközi munkaerő piacon keresett programozási ismeretek elsajátítását biztosítja. A tanfolyamot végzett hallgatók képesek lesznek Java nyelven történő program fejlesztésére, tesztelésére, hiba javításra. A tanfolyam célközönsége: min, középiskolát végzett, érettségivel rendelkező programozási alapismeretekben jártas hallgatók.

 

Linux üzemeltető

A tanfolyamok általános célja olyan képzés biztosítása, amely megismerteti a jelentkezett hallgatókkal a Linux rendszerek használatát és üzemeltetését. A képzés rendszere lehet specifikus, pl. RedHat vagy SUSE.

 

Informatikai biztonság

A tanfolyamok általános célja olyan képzés biztosítása, amely a hallgatókat felkészíti a különböző informatikai támadási módszerek, információbiztonsági kockázatok felismerésére és megértésére. A tanfolyam elvégzése után a hallgatók gondolkodása várhatóan biztonság-tudatosabb lesz.

 

Web programozó

A tanfolyamok általános célja olyan képzés biztosítása, amely megismerteti a jelentkezett hallgatókkal a webes technológiák alapjaival. A megszerzett ismeretek segítségével webes felületeket, web oldalakat, programok webes interface-eit tudják létrehozni a hallgatók.