Üdvözöljük a

Újabb kéretlen díjfizetési felhívás | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb kéretlen díjfizetési felhívás

Szerző: Gelencsér Lajosné | 2016. november 16.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala ismét felhívást tett közzé, hogy a TM - Edition Ltd. cég kéretlen díjfizetési felhívást küld jogosultak részére. Sajnálatos módon egyre gyakrabban előforduló jelenség , hogy egyes vállalkozások megtévesztő díjfizetési felhívásokat küldenek védjegy-, illetve szabadalmi bejelentések jogosultjainak.

 Ezek a levelek – az esetek többségében – hivatalos számlának tűnnek, és csak a levélben található apró betűs tájékoztatóból derül ki, hogy valójában egy, az oltalom szempontjából jogilag irreleváns adatbázisba való bekerülést ajánl a cég a befizetett összegért.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Hivatal semmilyen kapcsolatban nem áll a kéretlen befizetési felhívásokat küldő vállalkozásokkal. Az e cégek által nyújtott szolgáltatások semmilyen kihatással nincsenek a Hivatal által intézett iparjogvédelmi hatósági eljárások lefolytatására. A Hivatal nem küld számlát a bejelentők, jogosultak részére.

A Hivatal a kéretlen díjfizetési felhívásokkal kapcsolatban már korábban is tett közzé figyelmeztetést és példákat honlapján, hogy jellemzően mely cégektől, milyen formában érkeznek a hivatkozott megkeresések. További információ, valamint a TM – Edition cég megtévesztő díjfizetési felhívása az alábbi linken érhető el:

http://www.sztnh.gov.hu/hu/figyelmeztetes-megteveszto-dijfizetesi-felhivasok