Üdvözöljük a

Útmutató a szellemi tulajdonvédelemhez | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Útmutató a szellemi tulajdonvédelemhez

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2014. szeptember 26.

Az Európai IPR Helpdesk új szellemi tulajdonnal kapcsolatos útmutatót jelentetett meg a Horizont2020 keretprogram vonatkozásában.

Mi is az az Európai IPR Helpdesk?

 

Az Európai IPR Helpdesk („szellemitulajdon-védelmi segélyszolgálat“) az Európai Bizottság szakmai kezdeményezése, amely díjmentesen kínál szakmai tanácsadást, tájékoztatást és szakmai továbbképzést a szellemi tulajdont és szellemi tulajdonjogot érintő kérdésekhez. A szolgáltatás rendelkezésére áll mindazon kutatók valamint európai kis- és középvállalkozások (KKV) részére, akik/amelyek az EU által támogatott kutatási projektekben vesznek részt. Továbbá mindazok a KKV-k vehetik a Helpdesk széles körű szolgáltatását igénybe, amelyek nemzetközi technológia transzfer folyamataival foglalkoznak.

 

A IPR Helpdesk úgyszintén naprakész információkkal látja el a partnereit a szellemi tulajdonjogra, a kutatásra + fejlesztésre vonatkozó legújabb eredményekről és ismeretekről.

 

A most megjelent útmutató célja, hogy bemutassa az új HORIZON 2020-as programok és a szellemi tulajdon kapcsolatát, a projektek különböző fázisaiban.

Az útmutató letölthető: EU IPR Guide to IP

 

A szellemi tulajdonnal nem csak projektek kapcsán érdemes foglalkozni. Az kamarai által is menedzselt EVLIA projekt például szeretné felhívni a vállalkozások figyelmét a saját szellemi eszközeikben/tulajdonaikban rejlő értékekre. Tudjon meg többet a kapcsolódó anyagokból!