Üdvözöljük a

Versenyre hívja a biotechnológiai start-upokat egy francia klaszter | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Versenyre hívja a biotechnológiai start-upokat egy francia klaszter

Szerző: Erdős-Pohli Krisztina | 2013. szeptember 18.

Harmadik alkalommal hirdeti meg start-upok részére a Genopole Bioklaszter versenyét, melynek célja, hogy segítsék a szárnyaikat bontogató, fiatal cégeket innovatív projektjük megvalósításában.

A kamara szeretné felhívni a régióban tevékenykedő biotechnológiai vállalkozások figyelmét a számukra kiírt „Competition for Biotech Startups in the Environmental, Agronomic and Industrial sectors” versenyre, melyet az idei évtől a francia Kutatási, a Környezetvédelmi és az Ipari Minisztérium is támogat. A pályázaton olyan projektgazdák vehetnek részt, akik cége három évnél fiatalabb vagy csak most alakul meg. A projektek környezetvédelmi (sárga biotechnológia), ipari (fehér biotechnológia) és mezőgazdasági (zöld biotechnológia) innovációval kell, hogy foglalkozzanak.

A pályázatok beadási határideje 2013. szeptember 27.

A verseny több körös: az első körben kiválasztásra kerülő cégek részvételi lehetőséget kapnak 2013. november 7-8-án megrendezésre kerülő Genopole szemináriumon. A verseny végső győztese 30.000 € pénzdíjban és további 60.000 €-nyi szolgáltatásban részesül (fél éves bérleti díj a Genopole területén, szakmai, pályázati tanácsadás és együttműködési lehetőség a Genopole Klaszter tagcégeivel, piackutatás a Tech2Market cégtől, projekt szakértői tanácsadás az Ernst&Young-tól). A díjkiosztó ceremóniára a december 4-i Pollutec környezetvédelmi és energetikai szakkiállításon és vásáron kerül sor Villepinte-ben.

 

Bővebb információ és a pályázati felhívás: http://www.genopole.fr/Competition-for-Biotech-Startups.html