Üdvözöljük a

VPI – Visegrádi Szabadalmi Intézet | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

VPI – Visegrádi Szabadalmi Intézet

Szerző: Gelencsér Lajosné | 2016. május 18.

A Szellemi Tulajdon Világszervezete Közgyűléseinek 55. sorozata keretében a Szabadalmi Együttműködési Szerződés (PCT) közgyűlésének döntése alapján a Visegrádi Szabadalmi Intézetet (VSZI) nemzetközi PCT- hatósággá jelölték ki. A budapesti központtal létrehozandó nemzetközi kutatási szerv 2016 július elsején kezdheti meg működését.

A nemzetközi szabadalmi bejelentés során a szabadalmas megjelölheti a Visegrádi szabadalmi Intézetet nemzetközi kutatási szervként. A VPI működése a tagországok bejelentői számára számos előnnyel járnak a nemzetközi szabadalmi bejelentések esetében. A közel 200 szabadalmi elbíráló lefedi a teljes szakterületi palettát, biztosítva a témához való abszolút hozzáértést valamint a nemzetközi kutatási és vizsgálati feladatok ellátásában szerzett tapasztalat jellemzi az Intézet  munkatársait.

A közép –kelet európai bejelentők saját anyanyelvükön kommunikálhatnak és a bejelentések költségei finanszírozhatók lesznek az IPARJOG vagy GINOP pályázati rendszereken keresztül.

A költség-hatékony megoldás része lesz, hogy a nemzeti eljárásban szerzett kutatási jelentés benyújtása esetén 40%-os visszatérítés jár a megfizetett kutatási és/vagy elővizsgálati díjakból. Angol nyelv használatának lehetősége csökkenti a fordítási költségeket

Magas minőségi elvárásoknak megfelelés a nemzeti hivatalok minőségirányítási rendszerein keresztül (ISO 9001) biztosított.

A Visegrádi Szabadalmi Intézet hivatalos oldala: www.vpi.int