Üdvözöljük a

Workshop az egységes szabadalmi csomagokról: lehetőségek és kihívások bemutatása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Workshop az egységes szabadalmi csomagokról: lehetőségek és kihívások bemutatása

Szerző: Rozs Eszter | 2016. június 1.

Az Olaszországi Védjegy és Szabadalmi Hivatal (The Italian Trade Mark and Patent Office, UIBM), és az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) együttműködésben workshopot szervez az egységes szabadalom témájában. Az európai egységes szabadalom fogja garantálni a találmányok feletti védelmet Európa 26 országában.

Időpont: 2016/06/07

Hely: Róma, Olaszország

Szervező: UIBM

 

A rendezvény ideje alatt, az EPO képviselői és olasz akadémikusok tájékoztatást adnak a hamarosan bevezetésre kerülő európai szabadalom egységes hatályáról és annak a felhasználókra és a nemzeti hivatalokra gyakorolt következményeiről.

A szeminárium lehetőséget kínál a kkv-k és az oltalmi formákat felhasználók körének arra, hogy többet tudjanak meg erről az új, történelmi jelentőségű eszközről, amely garantálja a találmányok védelmet a partnerországokban.

Az Európai Unió már évek óta törekszik egy közös szabadalmi bíróság megalapítására, amely a nemzetközi szerződés alapján alapul. A megállapodást, - amely a második az uniós szabadalmi csomagban, - 2013. február 19-én írták alá és akkor lép hatályba, amint a 13 állam, - köztük Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság, - ratifikálta.

 

A részvétel a UIBM workshopján ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

A rendezvény munkanyelve az angol és az olasz.

 

További olasz nyelvű információ, valamint az esemény napirendje elérhető itt.

 

Forrás: itt és itt