Üdvözöljük a

YOUNG SPIRIT - Fiatalos nyerő párosok születése | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

YOUNG SPIRIT - Fiatalos nyerő párosok születése

Szerző: Császár Gergely | 2018. szeptember 14.

Immáron fél éve indult öt kereskedelmi és iparkamara kezdeményezésére a Young Spirit program, melyhez a kamarák székhelyein található egyetemi partnerek is csatlakoztak. A program célja, hogy az innovatív, ötletekkel rendelkező, ám kutatói tudásnak vagy kapacitásnak híján lévő vállalkozókat összekösse a fiatal, tettre kész kutatókkal. Az eltelt időszak félszáz vállalkozói ötlet és közel ugyanennyi kutatói ajánlat összegyűjtésére volt elegendő.

A további projektjavaslatok gyűjtésén túl a kamarai és egyetemi munkatársak azon dolgoznak, hogy a beérkezett igényeket és ajánlatokat összepárosítsák, és a potenciális együttműködő partnereket egymásnak bemutatva segítsék az ötletek megvalósulását.
 
Körvonalazódik azon rendezvény is, melyen az érdeklődők találkozása megvalósul. November 19–20-án a Pécsi Tudományegyetem több szervezeti egységének részvételével nagyszabású nemzetközi eseményre kerül sor. Ehhez a tervek szerint a Young Spirit partnerek is csatlakoznak, rögtön lehetőséget adva határon átnyúló kutatási, oktatási és természetesen üzleti kapcsolatok létrejöttére.
Kapcsolódó anyagok: