Üdvözöljük a

Zárul a TÁMOP duális képzésfejlesztési pályázat | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Zárul a TÁMOP duális képzésfejlesztési pályázat

2015. november 24.

altA Pécsi Tudományegyetem konzorciumi partnereként a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nkft. vett részt az egyetem által elnyert „A gépészeti és informatikai ágazatok duális és moduláris képzéseinek kialakítása a Pécsi Tudományegyetemen” pályázat során a vállalkozói vélemények összesítésében.

A képzésfejlesztési monitoring bizottság valamint a gépész és IKT fókuszcsoport összesen tizenegy megbeszélését tartott a június – november közötti időszakban. A bizottság munkáját Dr. Jarjabka Ákos és dr. Göndöcs István szakértő segítette, akik a bizottsági munka kereteinek meghatározása mellett aktív szerepet vállaltak a megbeszélések lebonyolításában és az összegzések elkészítésében.

 

A bizottság utolsó ülésén részletes tájékoztatás hangzott el a PTE duális képzésre vonatkozó eddigi tapasztalatairól, a bizottság tagjai is beszámoltak a lehetőségek és a jogszabályi kötöttségek alapján javasolt módosításokról.

 

A bizottság már alakuló ülésén kifejezte elköteleződését a duális képzés javítására, melyre nem csak a pályázati időszak alatt, hanem azt követően is látnak lehetőséget. Dr. Síkfői Tamás, a PBKIK titkára konkrét együttműködésre tett javaslatot a műszaki és informatikai kar jelenlevő képviselői számára: a duális felsőfokú képzés és a duális középfokú oktatás közös népszerűsítésének együttes szorgalmazását, az alapfokú és középfokú iskolák diákjainak jobb tájékoztatását kell elérni, továbbá a duális képzés részére megnyerni a tanárokat és oktatókat.

 

A gazdasági élet szereplői és a bizottság munkájába bevont vállalkozások által eddig tett észrevételek és javaslatok letölthetők itt.