Üdvözöljük a

Zsolnay Céh tagok kiválasztása | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Zsolnay Céh tagok kiválasztása

Szerző: Sipos-Rozs Eszter | 2013. október 3.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. pályázatot hirdetett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával és a Kreatív Ipari Klaszterrel együttműködésben megalakuló Zsolnay Céh tagságára.

A pályázatra 29 jelentkező küldte el termék-portfólióját. A pályázati anyagok zsűrizésére a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kreatív Ipari Klaszter egy háromtagú Kuratóriumot állít fel,melynek tagjai:

• Vajda László, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra vezetője;
• Pinczehelyi Sándor, képzőművész;
• Opauszki László, közgazdász, PBKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Bizottság tagja.

Fontos megjegyezni, hogy a kamarai képviseletben jelenlévő Opauszki László feladata a jelentkezők likviditási, pénzügyi helyzetének átvilágítása, vizsgálata, míg a többi kuratóriumi tag jelenléte nem kérdéses.

 A Zsolnay Céh tagja lehet minden olyan kézműves vállalkozó, aki a klasszikus kézműves tevékenységek valamelyikét űzi, és magas minőségű termékével hozzá tud járulni a Zsolnay név reputációjának növeléséhez.

A benyújtott pályázatok alapján a Kuratórium tagjai október 15-ig kiválasztják azon jelölteket, akiket egy személyes interjú keretében meghallgatnak. A Zsolnay Céh megalapítására még október folyamán sor kerül.

A két körös kiválasztási folyamat alatt a pályázatra benyújtott termék vagy termék-portfólió mellett a Kuratórium fontos termelési és értékesítési kritériumokat is figyelembe vesz, úgymint a vállalkozás termelési kapacitása, látványműhely kialakításának lehetősége, szerszámozottság, gépesítettség, saját eladási csatornák, célközönség és kialakult vásárlókör.

A Zsolnay Céh megalakítása a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kreatív Ipari Klaszter közös "CMC - Klaszterek és a kultúra találkozása" nevű projektje keretében jön létre.

 

Forrás: itt