Üdvözöljük a

CMC | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

CMC

Szerző: Rozs Eszter

Clusters meet culture (CMC) – Klaszter és kultúra találkozása

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködve a Kulturális Ipari Kompetencia Központ Egyesülettel a projekt Partnerségi mechanizmus vizsgálata a „városi turizmus” területén, a Délkelet-Európai térség termelőkörzeteiben munkacsomag vezetője.

A 2014-ig futó programban tíz nemzetközi partner vesz részt: Magyarország, Olaszország, Románia és Szlovénia képviseletében 2-2 szervezet, valamint Szlovákia részéről egy partner.

 

A Klaszter és kultúra találkozása című a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program (South East Europe – SEE) projekt témája: az európai országok közötti együttműködés kialakítása, fejlesztése a fenntartható növekedési térségek számára.

A pályázat célkitűzése a kulturális értékek használatának támogatása és előremozdítása a fejlesztéseken keresztül, ezáltal a gyártási kiválóságra vonatkozó ismeretek terjesztése a Délkelet-Európai Transznacionális Együttműködési Program egész területén, hangsúlyozva a minőséget és az eredetiséget, valamint ezt a kulturális aspektust hozzácsatolva a már meglévő turisztikai áramlatokhoz.
A projekt végcélja, az egész Dél-Kelet-Európát átszövő új értékesítési csatorna megnyitása, a kisvállalkozások fejlődésének támogatása, valamint a turizmus és a helyi kézműipari klaszterek összekapcsolása a művészeti örökséggel és kulturális termeléssel.

 

További információ

http://www.cmc-project.eu/
Rozs Eszter
projekt menedzser
72/507-140, E-mail: rozs@pbkik.hu