Dél-Dunántúli Regionális Innovációs díj

Szerző: Hamar László

A korábbi években részben a Dél-Dunántúli Minőségi Díj pályázaton alapuló, 2013 óta megújult célokkal és alapító tagok által kiírt díj és fejlesztési ötletek pályázata.

 

 

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Akadémiai Bizottság, a Pécsi Tudományegyetem, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség az elmúlt évben írta ki először régiós pályázatát, melyre tizenöt pályamű érkezett. A 2014. évi kiírás csak annyit változott a korábbihoz képest, hogy pontosították a díj és a pályázati kategória fogalmát.

 

A pályamű beadását követően a bírálók döntik el, hogy az adott innováció befejezettnek, késznek tekinthető és díjra érdemes, vagy további menedzselést, szakmai támogatást igényel, hogy az ötlet hasznosítható gyakorlattá érlelődjön, illetve továbbfejlődjön. Ennek megfelelően kerülnek a pályaművek a „díj” kategóriába, ahol a befejezettnek tekinthető innováció díjazásra kerül, illetve a „pályázati” kategóriába, ahol az innováció további menedzselése történik.

 

A 2014. évi díjkiírás megtalálható itt.