Üdvözöljük a

InnoPortfólió | Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

InnoPortfólió

A 2012-ben indított innovációs portfólió - InnoPortfólió - a társkamarák segítségével Magyarország összes megyéjének innovációs együttműködési ajánlatait és igényeit feltérképezi. 

 

A cél a magyar vállalkozói-kutatói, vállalkozói-vállalkozói együttműködések kialakításának segítése a keresleti és kínálati oldal feltérképezésével, adatbázisban és honlapon való megjelentetésével, valamint aktív közvetítői tevékenységgel, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területi kamarái végeznek.

 

Az aktívan működtetett adatbázisban jelenleg is több száz folyamatosan frissített technológiai együttműködési profil található.

 

 

 

 Miért érdemes?

 

Az űrlapot hiánytalanul kitöltő innovatív szervezetek

  •  együttműködési ajánlata illetve igénye bekerül az országos hatókörű InnoPortfólió adatbázisba (http://innoportfolio.hu),
  • konkrét megkereséseket kaphatnak,
  • szakmai képviselője a támogató szervezetek döntése alapján bekerülhet a szakértői körbe,
  • szektor-specifikus rendezvényekre kaphatnak meghívást a jövőben,
  • viszonylag kis idő és munka ráfordításával nemzetközi partnerkeresést kezdeményezhetnek az Enterprise Europe Network segítségével,
  • projektjeik megvalósításához szakmai segítséget kérhetnek a támogató szervezetektől és azok partnereitől.

Eddigi eredmények

 

A projekt kapcsán több mint 10 felderített együttműködési kezdeményezés indult el annak köszönhetően, hogy a kamarai munkatársak és szakértők pontosan ismerik ügyfeleik együttműködési ajánlatait és igényeit. Ebből fakadóan felismerik a kooperációs lehetőségeket, és találkozókat hoznak létre.

A projekt nyomán a kamarák innovációval foglalkozó kollégái között is szorosabb együttműködés indult el, az egyes helyi gyengeségek ismeretében a társkamarák támogatják egymás ügyfeleit. Az ország teljes lefedettsége megvalósul, a szakértői kör és a társprojektek segítségével az innovációs lánc a teljesség irányába fejlődik.

 

További információ a projektről: www.innoportfolio.hu